Gizartea -

Sari Nazionala

Victor Arguinzoniz, 2016ko Sukaldebururik Onenaren Sari Nazionala

2016ko Sukaldeburu Onenaren Gastronomia Sari Nazionala eman diote Atxondoko Etxebarri jatetxearen jabeari, Victor Arguinzonizi.

Etxabarri Erretegia Axpe. Argazkia: asadoretxebarri.com.
Etxabarri Erretegia Axpe. Argazkia: asadoretxebarri.com.
Etxabarri Erretegia Axpe. Argazkia: asadoretxebarri.com.

Agentziak | Erredakzioa

Whatsapp Facebook Twitter Telegram Email

2016ko Sukaldeburu Onenaren golardoa eman diote, gaur, Etxebarri (Atxondo) jatetxeko Victor Arguinzonizi. Sariak banatzeko ekitaldia datorren astelehenean ospatuko da, irailaren 25ean.

Sari honekin, sukaldari bizkaitarraren "azken urteotan sukaldean izandako garapena eta bere asmakizunak" aintzatetsi nahi izan ditu Gastronomiaren Akademiak, "nazioarteko sukaldari ospetsuenen artean" baitago, Gastronomiaren Espainiako Errege Akademiak jakinarazi duenez.

#PNG2016 VÍCTOR ARGUINZONIZ, de Etxebarri, Premio Nacional de Gastronomía al Mejor Jefe de Cocina ¡Felicidades! https://t.co/uSWk5MSP34 pic.twitter.com/GX6ZhyRYLI

 

Aurretik golardo hori jaso zuten Juan Mari Arzak (1974, lehen irabazlea), Pedro Subijana (1979), Hilario Arbelaitz (1991), Martin Berasategi (1996), Andoni Luis Aduriz (2002), Elena Arzak (2010) eta Eneko Atxa (2015).

 

Hau zure interesekoa bada, baliteke beste gai hauek ere izatea
Gastronomia sariak Bilboko azken albisteak Lezama Bizkaia Gizartea albisteak Gaurko azken orduko albistea Zamudio Jatetxeak albisteak gaur