Txirrindularitza

Azken etapa

Nairo Quintanak irabazi du Burgoseko Itzulia

Saramotinsek irabazi du azken erlojupekoa. Dani Morenok Quintanak baino hiru segundo gehiago behar izan ditu, eta bigarren bukatu du. Eskadi Fundazioak agur esan dio txirrindularitza profesionalari.

• Nairo Quinatan. Argazkia: EiTB

Nairo Quintanak irabazi du 2014ko Burgoseko Itzulia.Argazkia: EFE

Nairo Quintana (Movistar) kolonbiarrak irabazi du 2014ko Burgoseko Itzulia eta Aleksejs Saramotins (IAM) letoniarrak lortu du garaipena azken etapako erlojupekoan. Daniel Morenok (Katusha) bosgarren denbora onena egin du, baina garaileak lau segundo atera dizkio, eta Quintanak hiru segundo sartu dizkio. Ondorioz, Moreno sailkapen nagusiko bigarren postuarekin konformatu behar izan da.

Saramotinsek 14 minutu eta 48 segundo behar izan ditu Aranda de Dueron egin den 12,5 kilometroko ibilbidea betetzeko. Nairo Quintanak, ordea, segundo bat gehiago behar izan du, eta bigarren amaitu du etapa.

Euskadi Fundazioaren agurra

Burgoseko Itzuliak amaitzearekin batera, Euskadi Fundazioak agur esan dio txirrindularitza profesionalari. Hauxe izan da Euskal talde kontinentalak parte hartu duen zirkuitu profesionaleko azken lasterketa.