Itxi

Azkenburukoak

Azkenburukoak

Azkenburukoak

Gorringo-gozokia
Gorringo-gozokia
Osagaiak
  • --12 arrautza gorringo
  • --Azukrea, 200 gramo
  • --Ura, 100 ml
  • --Glas azukrea
  • Egilea: Zigor Iturrieta
Prestaketa

NOLA EGIN?

Almibarra egiteko:

- Ura, azukrea eta limoi-azala kazola batean jarri eta irakiten jarri.

- Sukaldeko termometro bat erabiliz almibarrari tenperatura hartuko diogu eta 118 graduetara iristen denean sutik kenduko dugu.

- Gorringoa zuringotik banandu eta ondoren gorringoak irabiatu.

- Almibarrari limoi-azala kendu eta pixkanaka pixkanaka gorringo irabiatuetara bota.

- Behin almibar guztia bota dugunean, kazola batean iragazi.

- Nahasten dugun bitartean berotzen jarri 15 minutuz.

- Masa moduko bat sortzen denean hozten utzi.

- Hotz dagoenean, glass azukrearen laguntzaz bolatxoak egingo ditugu.