Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Itsas zapoa plantxan olio errearekin eta patata kuiatxoekin
Itsas zapoa plantxan olio errearekin eta patata kuiatxoekin
Osagaiak
  • Itsas zapo txiki bat, anoa batekoa
  • Olioa, ozpina eta baratxuria
  • Panadera kuiatxoak egiteko: kuiatxo mehea, tipula, piper berdea, olioa, gatza, piperbeltza.
Prestaketa

Bota gatza eta piperra itsas zapoari, igurtzi oliotan eta egin plantxan, bero-bero. Egin bi aldeetatik.

Zartagin txiki batean, berotu olio pixka bat eta gorritu baratxuri-xerra batzuk. Surtatik kanpora ateratakoan, bota ozpin zurrusta bat.

Bota olio errea itsas zapoari, platerera atera ostean

Itsas zapoari laguntzeko, jarri panadera kuiatxo batzuk.

Panaderak egiteko: mandolina erabiliz, egin kuiatxo, tipula eta piper berdearen xerra txikiak. Bota gatza eta piperra, eta gehitu olio zurrusta bat.

Egin labean 150 graduan.

Atera itsas zapoa platerera, eta jarri panaderak ondoan.