Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Txahal masailak saltsan
Txahal masailak saltsan
Osagaiak
  • - 2 txahal masail
  • - Tipula bat
  • - Porru bat
  • - Azenario bat
  • - 2 baratxuri ale
  • - Salda, 2 l
  • - Ardoa, 500 g
  • - Patata purea egiteko
  • - Patatak, 250 g
  • - Esnegaina, 125 g
  • - Gurina, 40 g
  • - Gatza eta piperbeltza
Prestaketa

GONBIDATUA:

Unax Unzalu

NOLA EGIN:

- Txahal masailak gatz eta piperbeltzarekin ondu eta lapiko batean su bizian ongi gorritu. atera eta gorde.

- Lapiko berean barazkiak zatituta bota eta erregosi bertan. ardoa gehitu eta utzi erdira urritzen.

- Masailak lapikoan sartu, saldarekin busti eta utzi poliki-poliki egosten 2-3 ordu (45 min. lapiko azkarrean).

- Masailak lapikotik atera, saltsa birrindu eta iragazi. sutan irakiten eta erdira urritzen utzi. sartu bertara masailak eta irakin 5 minutu.

- Zuritu, zatitu eta egosi patatak. egosita daudenean, ura kendu, gehitu esnegaina eta gurina, utzi pixka bat irakiten eta birrindu ondo. gatza eta piperbeltza bota.

- Txahal masailak platerean aurkeztu purearekin lagunduta.