Itxi

Miniaturak

Miniaturak

Miniaturak

Scone, Eskoziko ogitxo gozoak
Scone, Eskoziko ogitxo gozoak
Osagaiak
  • - Irina, 300 g
  • - Gurina, 75 g
  • - Azukrea, 75 g
  • - Legamia hautsa, 20 g
  • - Esnea, 95 g
  • - Esne krema, 95 g
  • - Arrautza bat, irabiatuta
Prestaketa

Zailtasuna: Normala

Kostua: 0,50-1,5 euro

Kaloriak: 300 kcal

GONBIADUTA:

Idoia Frades Urberuaga

NOLA EGIN:

- Labea 200 gradutan berotzen jarri.

- Nahastu irina eta gurina ontzi batean. Gehitu azukrea eta legamia, eta ongi nahastu.

- Gehitu esnea eta esne krema, eta berriro ongi nahastu osagai guztiak, bat eginda egon arte.

- Irineztatu lan egiteko erabili behar dugun gainazala, eta bertan landu orea, irinez lagunduta. Estali trapu batekin eta utzi 15 minutu pausatzen.

- Irineztatu lanerako gainazala, eta bertan zabaldu orea, bi zentimetro eta erdi/3 zentimetroko lodiera eman arte. SCONEAk laukitan moztu (6x6 cm) labana batez lagunduta.

- Labeko plaka batean jarriko ditugu, bata bestetik ondo bananduta, arrautzarekin glaseatuko ditugu eta 20 bat minutuz labean erreko ditugu.