cerrar buscador

Gastronomia

1 / 30 Hurrengoa
Curry mota ezberdinak erakutsi dizkigu Bilboko Malaespera jatetxeko Jurgi Arejitak

Curry mota ezberdinak erakutsi dizkigu Bilboko Malaespera jatetxeko Jurgi Arejitak

Asiako sukaldaritzan oso estimatua da currya. Hauts, pasta edota pastilla bezala aurki dezakegu. Oinarri bera dute curry ezberdinek, berakatza, tipula, kuminoa, albaka, martorria, intxaur muskatua eta iltzea. Hala, Bilboko Malaesperako Jurgi Arejitak curry berdea erabili du untxia prestatzeko.

Zuriñe Berganzo gasteiztarra, ''Sukaldarien Liga''ko sukaldari izar kanporatua

Zuriñe Berganzo gasteiztarra, ''Sukaldarien Liga''ko sukaldari izar kanporatua

Itsas triku royala edo kutxa misteriotsuan zegoen platera (ganba kroketak tartarrarekin) prestatu behar izan dute azken desafioan Oierrek, Zuriñek, Eduk eta Enekok. Zuriñe Berganzo gasteiztarrak egin du platerik txarrena. Oierrek itsas trikua egin du eta Zuriñek; Eduk eta Enekok kroketak.

Mariaren taldeak irabazi du proba eta zumaiarra izendatu dute berriz ere sukaldarik onena

Mariaren taldeak irabazi du proba eta zumaiarra izendatu dute berriz ere sukaldarik onena

Bigarren astez jarraian, Mariarentzat izan da sukaldarik onenaren saria. Bere taldearen hamaiketakoa Oierrena baino hobea izan da eta, beraz, Oierren taldea joan beharko da azken desafiora eta Oier, Zuriñe, Edu eta Eneko arriskuan egongo dira.

Oier ez dago ados epaileek bere taldearen tostari egindako kritikarekin: ''Ogiak nabarmendu behar du''

Oier ez dago ados epaileek bere taldearen tostari egindako kritikarekin: ''Ogiak nabarmendu behar du''

Oierrek erabaki du tostetan zerealdun ogia erabiltzea, eta epaileek esan dute ogia gainerako zaporeei nabarmendu zaiela, ogia zela protagonista; Oier eta Eneko ez daude epaiarekin ados. Bestalde, croissantak ongi egosi gabe gelditu zaizkie.

Mariak Oier aukeratu du talde aurkariko sukaldari bezala: ''Pixka bat nazkatu naiz Oierretaz''

Mariak Oier aukeratu du talde aurkariko sukaldari bezala: ''Pixka bat nazkatu naiz Oierretaz''

Ia beti talde berean egon dira Maria eta Oier, eta zenbait ika-mika izan dituzte. Aurrekoan sukaldari onena izan zenez, Mariak osatu du talde bat eta beste taldeko buru bezala Oier aukeratu du. Mariarekin egongo dira Baladi, Asier eta Jon Iñaki; Zuriñe, Edu eta Eneko, Oierrekin.

Jon Iñaki Sorarrainek irabazi du amantal beltza; Ishaq Akhond, asteko lehen kanporatua

Jon Iñaki Sorarrainek irabazi du amantal beltza; Ishaq Akhond, asteko lehen kanporatua

Txipiroiz betetako ganba ogia prestatu behar izan dute sukaldariek lehen proban, eta Ishaq Akhond pakistandar-lemoarra kanporatu dute, bere platerean piperra baitzen gehien nabaritzen zena. Jon Iñaki Sorarrain zumaiarrak eraman du amantal beltza aitona-amonei egindako omenaldiarekin.

Patata tortilla: herri xehearen jakia izatetik, nazioarteko gutizia izatera

Patata tortilla: herri xehearen jakia izatetik, nazioarteko gutizia izatera

Gustu guztietarako tortillak egin daitezke, baina oinarrizko osagaiak patata, arrautza eta olioa dira. Jatorria XVIII. mendean eta Nafarroan izan dezakeela uste dute.

Hiru eskaintza gastronomiko desberdinak Hernaniko Errioguarda Enea jatetxean

Hiru eskaintza gastronomiko desberdinak Hernaniko Errioguarda Enea jatetxean

Hernaniko Errioguarda Enea jatetxea ezagutu dugu Beñat San Sebastianen eskutik. Gainera, orburuak, bruselazak, kokospea eta urdaiazpikoarekin egindako platera aurkeztuko digu.

Tolosako Iparra Beer tabernako hilabeteko hanburgesa berezia ezagutu nahi?

Tolosako Iparra Beer tabernako hilabeteko hanburgesa berezia ezagutu nahi?

Tolosako Iparra Beer Taproom 2020an ateak ireki zituen garagardotegia da. Ekoizten duten 'Iparra' garagardoarekin ezin hobe konbinatzen duten hanburgesak eskaintzen dituzte. Gainera, hilabetero hanburgesa berria sortzen dute; hilabete honetako hanburgesa berezia aurkeztu digute!

Donostiako Elkano 1 Gaztagunean ekoizten den ‘Bigel’ gazta ezagutu dugu

Donostiako Elkano 1 Gaztagunean ekoizten den ‘Bigel’ gazta ezagutu dugu

Iker Izetak, Donostiako Elkano 1 Gaztagunea dendako jabeak, gaztaren mundua aurkeztu digu. Gainera, bertan ekoizten den 'Bigel' gazta aurkeztu digu; gaztarekin hiru plater desberdin egingo ditugu!

Zuriñeren taldeak egin du feria eguneko menurik onena; Maria, sukaldaririk onena

Zuriñeren taldeak egin du feria eguneko menurik onena; Maria, sukaldaririk onena

Bi taldeak oso parekatuta egon direla eta plater bikainak egin dituztela nabarmendu dute epaileek. Azkenean, Zuriñeren taldearentzat izan da saria tipula uztaiak bikain egin dituelako Mariak. Zumaiarra izendatu dute asteko sukaldaririk onena.

Edu, berak egindako hot dogaz: ''Ez dut egin ondo, erratu egin naiz; egunero ikasten da''

Edu, berak egindako hot dogaz: ''Ez dut egin ondo, erratu egin naiz; egunero ikasten da''

"Feria eguna" izeneko proban, janari azkarra izan da protagonista. Oilasko hegalak, hanburgesa eta tipula uztaiak prestatu ditu Zuriñeren taldeak. Edurenak, aldiz, hot doga, nuggetak eta patata frijituak ketchup saltsarekin. Eduren hot doga ez da oso ondo atera.

Baladirentzat izan da amantal beltza; Iraitz eta Iñaki, kanporatuta

Baladirentzat izan da amantal beltza; Iraitz eta Iñaki, kanporatuta

Falafelez betetako pita ogia tzatziki saltsarekin prestatu behar izan dute sukaldariek lehen proban. Aurretik bi aldiz amantal beltza lortzekotan egon ondoren, oraingoan izarren artera lehiatzera joango da Baladi. Iraitz eta Iñaki kanporatu dituzte ez baitute asmatu errezetarekin.

Tolosako Ama eta Casa Julian jatetxeak Repsol Gidako bi eguzkidunen zerrendara batu dira

Tolosako Ama eta Casa Julian jatetxeak Repsol Gidako bi eguzkidunen zerrendara batu dira

Murtziako Cartagena hirian egin zen bart sari-banaketa. Atzoko izendapenekin, EAEko 71 jatetxe dira eguzkiren baten jabe, eta Nafarroako 19.
Tolosako Amak y Casa Julianek 2024ko Repsol Gidaren bi eguzki lortu dituzte

Tolosako Amak y Casa Julianek 2024ko Repsol Gidaren bi eguzki lortu dituzte

Tolosako Ama eta Casa Julian dira 2024ko Repsol Gidaren bi eguzki dituzten euskal jatetxe berri bakarrak. Guztira, 71 eguzki lortu dituzte EAEko jatetxeek.

Bao ogia ekialdeko hirugiharraz beteta, Donostiako Argia tabernan

Bao ogia ekialdeko hirugiharraz beteta, Donostiako Argia tabernan

Atzamarrak zurrupatzeko moduko pintxoa egiten irakatsi digu Itsaso Peña sukaldariak, duela pare bat hilabete irekitako Argia tabernako sukaldean.

Sagarrekin askotariko produktu ekologikoak egiten dituzte Errezilen, baita txukruta ere!

Sagarrekin askotariko produktu ekologikoak egiten dituzte Errezilen, baita txukruta ere!

Satxa Zeberiorekin izan gara Errezilen, Bio-K proiektua ezagutzen. Bertako sagarrekin eta denetariko elikagaiekin produktu biologikoak egiten dituzte; zukuak, sagardoa, ozpina zein txukruta.

Mixa Fortova: Andaluziara bidean Euskal Herrian trabatuta geratu zen txekiarra, zergatik ez dakien arren

Mixa Fortova: Andaluziara bidean Euskal Herrian trabatuta geratu zen txekiarra, zergatik ez dakien arren

15 urte daramatza Azkoitian nahiz eta urtero bisitatzen duen Txekia eta hango familia. Azken urteotan asko aldatu da bere jatorrizko herrialdea, hala ikusten du Euskal Herritik. @endredamakina markarekin ari da oihalgintzan, artisau.
Ajoarrierozko plater konbinatua, Etxarri-Aranatzeko Iturri-eder jatetxeko platerik eskatuena

Ajoarrierozko plater konbinatua, Etxarri-Aranatzeko Iturri-eder jatetxeko platerik eskatuena

Etxarri-Aranatzen Adur Lasak Iturri-Eder edo Janedatekotan bezala ezagutzen den jatetxea aurkeztu digu. Bertan, ajoarrierozko plater konbinatua prestatu digute.

Apaiz batek bedeinkatu zuen Donostiako Ezkurra taberna berria!

Apaiz batek bedeinkatu zuen Donostiako Ezkurra taberna berria!

Joseba Balda Donostiako Ezkurra tabernako jabea da. Tabernak ehun urte baino gehiago ditu; duela gutxi lekuz aldatu da, nahiz eta Grosen jarraitu. Tabernako historia gertutik ezagutu dugu.

Otxandioko Korostondo jatetxean Kokotxak bizkaitar erara igel-hankekin prestatu dizkigute

Otxandioko Korostondo jatetxean Kokotxak bizkaitar erara igel-hankekin prestatu dizkigute

Jon Estankonak, Otxandioko Korostondo jatetxea aurkeztu digu. Gainera, oso plater berezia egin digute: kokotxak bizkaitar erara igel-hankekin.

Barraskiloak prestatzen ikasi dugu Donostiako Kalaberri tabernan

Barraskiloak prestatzen ikasi dugu Donostiako Kalaberri tabernan

Donostiako Antiguo auzoan zabaldu zuten Javi Lopezek eta Iker Amasek Kalaberri taberna. Sukaldaritza tradizionala oinarri, eguneko menuak eta errazioak eskaintzen dituzte. Ikerrek Kalaberrin ezagunak diren barraskiloak nola prestatu erakutsi digu.

Porru entsalada hegaluze-mendrezkarekin, Bilboko Burdina jatetxeko plater arrakastatsuenetakoa

Porru entsalada hegaluze-mendrezkarekin, Bilboko Burdina jatetxeko plater arrakastatsuenetakoa

Bilboko Miribilla auzoko Burdina jatetxearen nondik norakoak azaldu dizkigute Jon Andoni Lauzirikak eta Gorka Lopezek. Pintxo eskaintza zabala dute, eta eguneko menua, asteburuko menua eta karta eskaintzen dituzte. Porru entsalada nola egiten duten erakutsi digute.

Javi Riverori kopiatu eta untxia barazki menestrarekin prestatu behar izan dute sukaldariek

Javi Riverori kopiatu eta untxia barazki menestrarekin prestatu behar izan dute sukaldariek

Mariak, Jurgik, Asierrek eta Oierrek Javi Riverok emandako argibideei jarraitu behar izan diote 'Jarraitu maisuari' proban. Untxia barazki menestrarekin prestatu behar izan dute, Javi Riveroren errezeta bat, sukaldaria egiten ari zena kopiatuz.

Zuriñe Berganzok jantzi du amantal beltza; Karmele Elexpe, lehen kanporatua

Zuriñe Berganzok jantzi du amantal beltza; Karmele Elexpe, lehen kanporatua

Limoi pastela ('lemon pie') egin behar zuten sukaldariek 'Garraztasun gozoa' izeneko proban, eta Zuriñe Berganzo gasteiztarra izan da onena egin duena. Karmeleri gaizki atera zaio pastela eta etxera joan behar izan du durangarrak asteko lehen proban.

Iker Iriartek Tolosako Ama jatetxearen helburua azaldu digu: “Jatetxean zuen etxean sentiaraztea”

Iker Iriartek Tolosako Ama jatetxearen helburua azaldu digu: “Jatetxean zuen etxean sentiaraztea”

Tolosako Ama jatetxe berria ezagutu dugu. Gainera, Iker Iriartek etxeko proposamena prestatu digu: menestra ardi galduarekin.  

Egoitz Zabaleta da sukaldari izar kanporatua; ama eta semea atal berean joan dira etxera

Egoitz Zabaleta da sukaldari izar kanporatua; ama eta semea atal berean joan dira etxera

Lehen proban Miren Alduntzin izan da sukaldari kanporatua, eta azken proban Egoitz Zabaleta haren semea kanporatu dute epaileek. Gozogilea da Egoitz, eta arazoak izan dituenez, Enekok lagundu dio carpaccioa garaiz bukatzen. Egoitzek Enekori eman dio 2 zenbakidun amantal beltza.

Asierren taldeak berriz irabazi dio Oierren taldeari; tentsioak kalte egin dio Oierren laukoteari

Asierren taldeak berriz irabazi dio Oierren taldeari; tentsioak kalte egin dio Oierren laukoteari

Joan den asteko talde bera izan du Asierrek, eta taldekideen artean giro ona dagoela nabarmentzen da. Oierren taldean aldiz, tentsioa dago lankideen artean, eta plateretan nabarmendu dela esan dute epaileek. Beraz, Asierren taldea izarren artean mantenduko da.

Gorane, taldekide guztien laguntzailea!

Gorane, taldekide guztien laguntzailea!

Asierren taldean giro ona dago guztien artean eta Gorane hiru taldekideei laguntzen aritu da. Oierren taldean, aldiz, tentsioa dago sukaldariburuaren eta Mariaren artean; gainera, Oierri ez zaio askorik gustatzen Enekoren jarrera.

Taldeak egiterakoan negatiboan aukeratu dute Asierrek eta Oierrek

Taldeak egiterakoan negatiboan aukeratu dute Asierrek eta Oierrek

Aurreko astean sukaldaririk onena izendatu zutenez, Asierrek aukeratu du talde aurkarian sukaldariburua nor izango zen eta Oier hautatu du aurrekoan gaizki egin zuelako. Oraingoan negatiboan aukeratu behar izan dituzte taldekideak; hau da, norekin ez zuten nahi aukeratu behar izan dute.

Eneko Ordorikak eraman du amantal beltza; Miren Alduntzin, asteko lehen kanporatua

Eneko Ordorikak eraman du amantal beltza; Miren Alduntzin, asteko lehen kanporatua

Miren Alduntzin, Egoitz Zabaletaren ama, asteko lehen kanporatua izan da lehen proban oilaskoa curry saltsarekin okerren prestatu baitu epaileen ustez; currya arrozarekin nahasi du. Platerik onena Eneko Ordorikarena izan da, baina gernikarrak ez zuen espero.

Olagarro eta otarrainxka tostada mexikarra prestatu digute Donostiako La Diabla Taquería-n

Olagarro eta otarrainxka tostada mexikarra prestatu digute Donostiako La Diabla Taquería-n

Pablo Riu sukaldaria bi urtez bizi izan zen Mexikon. Bertako gastronomia maite du, eta duela hiru urte La Diabla Taquería zabaldu zuen Donostiako Antiguo auzoan. Natxoak, takoak, burritoak eta tostadak eskaintzen dituzte. Oraingoan, Mexikoko iparraldeko tostada prestatu digu.

Donostiako Amelia jatetxean taleggio gaztaz betetako pasta egin digute!

Donostiako Amelia jatetxean taleggio gaztaz betetako pasta egin digute!

Donostiako Amelia jatetxea aurkeztu digu Xabier de La Mazak, jatetxeko zuzendariak. Gainera, Giacomo Zanik, sukaldari buruak taleggio gaztaz betetako prestatu digu.

Arantxa Mendioroz: Parafernalia guztiarekin jan behar dira calçotak

Arantxa Mendioroz: "Parafernalia guztiarekin jan behar dira calçotak"

Calçot garaia da eta Kataluniako ohitura gurean ere indarra hartzen ari dela ikusita, calçotak dastatzera joan gara Donostiako Martutene auzoko All i Oli jatetxera.
Brunch itzela prestatu digute Donostiako Trikua Gastro Bar & Cafe kafetegian

Brunch itzela prestatu digute Donostiako Trikua Gastro Bar & Cafe kafetegian

Bruch-etan aitzindaria den Donostiako Trikua Gastro Bar & Cafe kafetegian Nora Erkiziak eta Richar Blancok kafetegiaren berezitasunak aurkeztu dizkigute. Gainera, kalitatezko produktuak eta eskaintza osasuntsuak aukera daitezke.

Maite de Cruz, ''Sukaldarien Liga''ko hirugarren izar kanporatua

Maite de Cruz, ''Sukaldarien Liga''ko hirugarren izar kanporatua

Arrain mota bana prestatu behar izan dute Egoitz Zabaletak, Maria Amundarainek, Oier Bonetbelchek eta Maite de Cruzek. Legatza saltsa berdean egin du Maitek, eta, epaimahaiaren ustez, hezur gehiegi zituen eta estetikan huts egin du. Beraz, Maite da hirugarren amantal beltz kanporatua.

Oierren taldeak ez du platereratu orburu carpacciorik; ohartu gabe denbora agortu zaie!

Oierren taldeak ez du platereratu orburu carpacciorik; ohartu gabe denbora agortu zaie!

Elaborazio guztiak garaiz eginda zituen arren, Oier Bonetbelcheren taldeak ez du platereratu; zenbait elementu baino ez dituzte platerean jarri. Oierrek ez du entzun denbora bukatzen ari zela, eta Maite de Cruzek ez zeukanez argi platera nolakoa izan behar zen, Oierren zain egon da.

Aurkariek aukeratutako osagaiekin kozinatu behar izan dute taldeek ezustean!

Aurkariek aukeratutako osagaiekin kozinatu behar izan dute taldeek ezustean!

Egin beharreko platerak prestatzeko beharrezko osagaiak hartu ditu talde bakoitzeko sukaldariburuak, baina, ezustean, mahaiak aldatzeko eskatu diete epaileek. Beraz, talde aurkariaren osagaiekin kozinatu beharko dute.

Asier aukeratu du talde aurkariko sukaldariburu Oierrek izarren taldean sartu berri delako

Asier aukeratu du talde aurkariko sukaldariburu Oierrek izarren taldean sartu berri delako

Aurreko asteko sukaldaririk onena izan zenez, Oier Bonetbelche izan da bigarren proban sukaldariburuetako bat. Asier Gaston aukeratu du talde aurkaria gidatzeko, izarren taldean berria denez, oraindik ez dakielako ongi bakoitzak nola lan egiten duen. Oierrek aurreko asteko taldea osatu du berriz.

Jurgi Arejitarentzat izan da amantal beltza bere patata tortilla deseraikiagatik

Jurgi Arejitarentzat izan da amantal beltza bere patata tortilla deseraikiagatik

"Sukaldarien Liga"ko hirugarren atalean, Jurgi Arejita arratzuarrak eraman du amantal beltza. Aitor Romero eta Peru Hernando izan dira Ondori Botxo jatetxeko sukaldariarekin batera patata tortilla deseraikia ongien egin dutenak.

1 / 30 Hurrengoa

publireportaia

Publireportajea

  • CECOBIren kanpaina

    CECOBIren kanpaina.

CECOBIk Bizkaiko txikizkako harategien eta urdeaitegien sektorea bultzatzeko kanpaina abian jarri du

Bizkaiko Merkataritzako Enpresari Konfederazioak, Eusko Jaurlaritzako Turismo, Merkataritza eta Kontsumo Sailaren eta Bizkaiko Harakin eta Urdai-saltzaileen Elkartearen (OKELBIZ) lankidetzarekin, "Zaintzen zaituzte, zaintzen zara" kanpaina jarri du abian.

  • Danborrada

    Danborrada

    San Sebastian egunaren azken albisteak eitb.eus-en.

  • Turismoa Euskadi

    Turismoa Euskadi

    Jarrai ezazu Euskal Herriko tokirik politenen azken ordua eitb.eus-en

  • Antxoak

    Antxoak

    Kantauriko antxoaren arrantza-kanpainari buruzko azken ordukoa, EITB Median.