Ekonomia -

Euskalduna Jauregia

"Gure Ardoak" Euskadiko edarien erakusleihoa izan da Euskalduna Jauregian

Mahastizaintza eta ardogintzaren sektorea indartzeko 101 upategi eta ekoizle bildu dira Euskadiko edarien erakustazokan.

'Wine Paris 2025' munduko ardo- eta edari-azokarik handienean Euskadik izan zuen txokoa. EFE.
'Wine Paris 2025' munduko ardo- eta edari-azokarik handienean Euskadik izan zuen txokoa
'Wine Paris 2025' munduko ardo- eta edari-azokarik handienean Euskadik izan zuen txokoa. EFE.

EITB MEDIA

Whatsapp Facebook Twitter Telegram Email

Bilboko Euskalduna Biltzar Jauregian izan da astelehen honetan "Gure Ardoak–Euskal edarien elkargunea", Euskadiko Edarien Aretoa. Topaketak euskal edarien kategoria guztietako 101 upategi eta ekoizle bildu ditu, merkaturatzeko eta kontsumitzeko bide nagusietan duten presentzia indartzeko helburuarekin.

Eusko Jaurlaritzako Elikadura, Landa Garapen, Nekazaritza eta Arrantza Sailak eta HAZI fundazioak antolatu dute ekitaldia, eta bertan izan dira Imanol Pradales lehendakaria eta Amaia Barredo arlo horretako sailburua.

Pradalesek edarien sektoreak Euskadin duen garrantzia azpimarratu du, "garapen ekonomikorako motor gisa, gure nortasunaren isla gisa eta gure nekazaritzako elikagaien bikaintasunaren erakusgarri gisa". Gainera, tokiko eremuan sustapenak duen garrantzia eta ostalaritzak eta sukaldaritzak euskal produktuen aldeko apustua egiteko beharra azpimarratu ditu.

Showrooma ostalaritzako, banaketako eta txikizkako merkataritzako profesionalei zuzenduta egon da, eta Arabako Errioxako ardoak, Arabako, Bizkaiko eta Getariako txakolinak, Basque Beer garagardoak, Euskal Sagardoa sagardoak, likoreak eta tokiko destilatuak ezagutzeko eta dastatzeko aukera izan dute bertaratutakoek. Gainera, ekitaldiak B2B gune bat izan du, ekoizleen eta sektoreko profesionalen arteko bilerak egiteko.

Erakusketan, dastaketak egiteko bi eremu egokitu dituzte sektoreko profesionalen artean Euskadiko edarien kalitatea eta aukera ezagutarazteko asmoz. Horri esker, bertaratu direnek enologian, sommelier lanetan, edari destilatuetan eta artisau-garagardoetan adituak eta profesionalak direnen eskutik produktuak ezagutu eta baloratzeko aukera izan dute, bertatik bertara.

Era berean, Michelin sukaldari izarra duen Sergio Zaratek sagardoen eta ardoen uztartze-erakustaldi batean parte hartu du, hainbat proposamen gastronomikorekin.

Bileran, Eusko Jaurlaritzak mahastizaintza eta ardogintzaren eta edarien sektorearekin duen konpromisoa berretsi du, prestakuntza, berrikuntza, jasangarritasuna eta merkaturatze-estrategiak barne hartzen dituen ekintza-plan integral baten bidez. Identifikatutako erronken artean daude sektorearen errentagarritasuna eta lehiakortasuna, belaunaldiearteko erreleboa eta produktuak nazioartekotzea.

 

Hau zure interesekoa bada, baliteke beste gai hauek ere izatea
Bilbo Eusko Jaurlaritza Euskal Autonomia Erkidegoa Euskalduna Jauregia Ekonomia Eguneko albisteak Albisteak