Gizartea -
Michelin gida
"El Molino de Urdaniz"-ek Michelin izar bat lortu du Taipein
"Nafarroako produktuak talentuz eta nortasunez goratzen dituen sormenezko sukaldaritzari esker" lortu du saria "El Molino de Urdaniz"ek.
Agentziak | Erredakzioa
El Molino de Urdanizek bi Michelin izar ditu Nafarroan, eta beste bat lortu berri du Taipein duen jatetxean, atzerrian duela bederatzi hilabete ireki duen lehen "sukurtsalean". "Mahaikideak itsasoan eta mendietan zehar sukaldaritza-bidaia poetiko batera eramaten dituen" sukaldaritza-proposamen bat izan da sariduna.
Hala adierazi dute aurkeztutako Michelin Taipei & Taichung Gidako ikuskatzaileek. Taiwango bi hirietako 226 jatetxe aipatzen ditu gidak, eta horien artean, El Molino de Urdaniz, David Yarnoz, Govinda Perez eta Adrian Ter sukaldarien zuzendaritzapean, "distira" batekin saritu duten Estatu espainiarretik aurkeztutako jatetxe bakarra da.
Japoniak duen eragin "sotilek" eta "belar freskoen erabilera liberalek" borobiltzen dute duela bederatzi hilabete ireki zuten jatetxearen menua. Postreak egunero aldatzen dira eta "primerako" hamabi pase gauzatzen dituzte, Michelin Gidak MVSA Hotelean dagoen jangela espainiarri buruz adierazten duenaren arabera.
David Yarnozek Urdaitz herrian (Nafarroa) dagoen 'Casa madre'ren bigarren izarra Michelin Espainia eta Portugalgo 2019ko gidan lortu zuen, "Nafarroako produktuak talentuz eta nortasunez goratzen dituen sormenezko sukaldaritzari esker".
Gainontzeko Taipei & Taichung gidari dagokionez, Taiwango hiriburuan Logyk bere bigarren izarra jaso zuen lehena lortu eta urtebetera, Ambassador Hotelean kokatuta dagoen A Cut erretegia Plato Michelin kategorian onartua izatetik bere lehen distira lortzera pasa zen, eta Sushi Akirak, hamarkada bateko ibilbidearekin, izar bat ere lortu zuen.
Ikuskatzaileek aurten lehen aldiz euren selekzioak Taichungen hedatu dituzte, JL Studiok (Singapurreko Jimmy Lim sukaldariarena) bi izar lortu ditu, Fleur de Sel, ordea, Forchetta eta Oretachi No Nikuya, berriz, batekin debuta egiten dute.
Jatetxe horietako asko beren sukaldarien jatorrizko herrialdeetan ibilbide oparoa duten bigarren jatetxe-markak dira, baina beste batzuk, Sushi Akira kasu, tokiko negozioak baino ez dira, eta urteak daramatzate bertako jankideen alde egiten.
Jimmy Lim sukaldariaren kasuan, mundu osoan ospetsuak diren jatetxeetan trebatu ondoren, Singapurreko eta Asiako hego-ekialdeko sukaldaritza "berpiztu" du, teknika frantsesak erabiliz.
Justine Li da Taiwango 'izarretan' Fleur de Sel sukaldariarekin sartzea lortzen duen sukaldari emakume bakarra, Frantzian eta Italian ikasi ondoren.