Gizartea -

GIPUZKOA

San Sebastian Gastronomika Kursaalera itzuliko da urrian, formatu presentzialarekin

Nazioarteko kongresua urriaren 4tik 6ra izango da, osasun neurriei egokitutako 23. edizio berezian.

San Sebastian Gastronomikaren aurreko edizio bat. Argazkia: San Sebastian Gastronomika.
San Sebastian Gastronomikaren aurreko edizio bat.
San Sebastian Gastronomikaren aurreko edizio bat. Argazkia: San Sebastian Gastronomika.

EITB MEDIA

Whatsapp Facebook Twitter Telegram Email

San Sebastian Gastronomika nazioarteko kongresua Kursaal Jauregira itzuliko da urriaren 4tik 6ra, pandemiako osasun neurriei egokitutako 23. edizio bereziarekin, eta "Frantziako eta Espainiako sukaldeen arteko elkarrizketa berri bat" proposatuko du.

Ekitaldia telematikoki ere jarraitu ahalko da bere plataforma digitalaren bidez. Ekitaldiaren antolatzaileek jakinarazi dutenez, 2020ko edizioan erabilitako plataforma teknologikoki hobetu dute, kongresua "ahalik eta funtzionaltasun eta kalitate handienarekin zuzenean iritsi ahal izateko".

Ardatza "Frantziako sukaldaritzaren sukaldeko errealitatearen aurkikuntza" izango da, eta, horretarako, "kontzeptu eraldatzaileenak" jorratuko ditu, Bidasoako mugaren bi aldeetan sortzen ari diren chef berrien eta figura handien eskutik.

Edukiak zuzeneko hitzaldiak eta aurrez aurre publikoa izango duten jarduerak uztartuko ditu, bai eta munduko hainbat tokitako jatetxeetatik egingo diren parte-hartze birtualak ere. Horrez gain, erakusketa-gune bat egongo da, enpresek beren produktuak erakusteko eta bertaratutakoekin harremanetan jartzeko.

Horrela, San Sebastian Gastronomika bere ohiko agertokira itzuliko da, 2020ko urrian "esperientzia arrakastatsua" izan ondoren, non "sukaldaritzako sukalde ospetsuenetako batzuetan" sartu zen.

San Sebastian Gastronomika 2020

Ekitaldiaren antolatzaileek gogorarazi dutenez, 2020ko edizioa "berrasmatu" egin zen covid-19aren krisiaren erdian. Hala eta guztiz ere, kongresuak 108 herrialdetako 23.000 pertsona baino gehiago bildu zituen bost egunez, eta, modu birtualean, telebistako bederatzi platotik eskainitako 70 hitzaldi eta dozenaka esperientziatan parte hartu zuten.

"Online eta offline munduen sinergia geratzeko iritsi zen, eta paradigma aldaketa ekarri zuen, kongresuen etorkizuna eta lotura profesionala birplanteatzean", gaineratu dute.

Hau zure interesekoa bada, baliteke beste gai hauek ere izatea
Gastronomia Donostia Gipuzkoa Euskal Autonomia Erkidegoa Gizartea Eguneko albisteak Kultura Albisteak Aisia