Gizartea -
CSIC
Minbizia eta alzheimerraren ikerketan laguntzeko proteina topatu dute
Beste entzima batzuk mozteko helburua duten proteinen aurrean tranpa gisa jarduten du alfa2macroglobulinak.
Erredakzioa
CSIC erakundeak gidatutako nazioarteko ikerketa batek alfa2macroglobulina proteinaren egitura tridimentsionala argitu du. Odolean dagoen inhibitzaile erraldoia da alfa2macroglobulina, eta hainbat proteinasaren eragina blokeatu dezake.
'Angewandte Chemie' aldizkariaren azken zenbakian argitaratu dituzte ikerketa honen ondorioak, eta, minbiziaren, alzheimerraren eta ihesaren ikerketan lagungarri izan daitezke. Izan ere, ikerketak agerian utzi duenez, beste entzima batzuk mozteko helburua duten proteinen aurrean tranpa gisa jarduten du alfa2-macroglobulina izenekoak.
Adituen arabera, inhibitzaile honen inguruko berrikuntzarik nagusiena da ''mekanismo konplexu baten bidez harrapakinak barruan biltzen dituela, landare haragijaleen antzera ''. ''Bertan harrapatuta gelditzen da'', azaldu dute.
Beste proteina batzuk mozten dituen entzima da proteinasa, eta, besteak beste, digestio-traktuan daukagu, jaten ditugun proteinak deskonposatzeko.
CSIC erakundeak gidatutako nazioarteko ikerketa batek alfa2macroglobulina proteinaren egitura tridimentsionala argitu du. Odolean dagoen inhibitzaile erraldoia da alfa2macroglobulina, eta hainbat proteinasaren eragina blokeatu dezake.'Angewandte Chemie' aldizkariaren azken zenbakian argitaratu dituzte ikerketa honen ondorioak, eta, minbiziaren, alzheimerraren eta ihesaren ikerketan lagungarri izan daitezke. Izan ere, ikerketak agerian utzi duenez, beste entzima batzuk mozteko helburua duten proteinen aurrean tranpa gisa jarduten du alfa2-macroglobulina izenekoak.Adituen arabera, inhibitzaile honen inguruko berrikuntzarik nagusiena da ''mekanismo konplexu baten bidez harrapakinak barruan biltzen dituela, landare haragijaleen antzera ''. ''Bertan harrapatuta gelditzen da'', azaldu dute.Beste proteina batzuk mozten dituen entzima da proteinasa, eta, besteak beste, digestio-traktuan daukagu, jaten ditugun proteinak deskonposatzeko.