Itxi

Amarauna

Sagardo denboraldia

Pandemia garaian sagardoari balioa ematea da sagardogileen helburua

Arantxa arza | EiTb Media

Momentuz urtarrilaren 28ra arte, eserita dastatuko dute sagardozaleek aurtengo sagardo berria. Sagardogileek diotenez, horrek ekarri du mahaian inoiz baino gehiago hitz egitea sagardoaz.

  • Hur eta Joseba Astarbe, Astigarragako Astarbe sagardotegian

    Hur eta Joseba Astarbe, Astigarragako Astarbe sagardotegian

    26:11 min
imagen player
imagen player
imagen player

Mikel Garaizabal sommelierrak bereizi egin nahi izan du txotx denboraldia, ekintza delako txotxarena, eta sagardo denboraldia. Sagardoari merezi duen balioa emanez sagardo berria dastatzeko garaia da denboraldia. Astigarragako Hur Astarberekin batera pandemiak markatutako denboraldi berria nola datorren aztertu dugu eurekin. Mahaian esertia, sagardo deseberdienei dagokien informazio QR bidez banatuz arituko dira sagardotegietan. Sagastietan ere lanketa berezia egiten ari dira bertako sagarraz sagardoa egin ahal izateko helburuarekin. Sagardotegi batzuk ia zabalik, beste hainbatek Urtarrilaren 20tik aurrera egingo dute.