Amarauna
Street food
Kaleko janaria, mendebaldean, ez dugu otordua egiteko bezala ikusten, gehiago da kutizietarako
Arantxa Arza | EITb Media
Ekialdeko herrialdeetan ordea, oso ohikoa da kalean janez otordua egitea, 2.500 milioi pertsonak jaten du era horretan. Dani Lasa gastronomia adituak “street food”aren gakoak eman dizkigu: merkea bai, azkarra ere bai, gutizia bai baina hurbilekoa ere bai, kalitatezkoa ere bai.
-
Kaleko janari postua
22:37 min
Euskal Herian ere baditugu kaleko janaria saltzen dituzten postuak: gaztainerre, karrakela, talo… guztiak ekarri ditu gogora Dani Lasak gaurko saioan eta horrez gainera, munduan zehar bidaia azkar bat egin du herrialde bakoitzeko kaleko postuetan topatutako jaki tipikoak azalduz: Kanadan Poutine, Japonian Takoyakia, Txinan Tang Lu Lu….