Itxi

Amarauna

Erreportajea

Jangelarik gabeko jatetxeak

Gorka Otaegi | EITb Media

Gero eta ugariagoak dira "take away" motako jatetxeak Euskal Herrian. "Eramateko janaria" saltzen dute, baina janari azkarrekoez gain, badira goi mailako sukaldaritza eskaintzen dutenak ere. Horietako batean izan gara.

  • Goi mailako sukaldaritza ere topa daiteke "take away" sukaldeetan

    Goi mailako sukaldaritza ere topa daiteke "take away" sukaldeetan

    14:05 min
imagen player
imagen player
imagen player

Jatetxeak dira, baina ez dute jangelarik. Sukaldea eta mostradorea soilik, jendeak eramateko janaria har dezan. Zergatik ari dira ugaritzen? Nolako negozio ereduak dira? Zeintzuk dira beren bezeroak? Irati Egibar lankideak erantzun bila jo du horrelako negozio batera; Imanol Zubelzu Basque Culinary Center-eko irakasleak, berriz, fenomenoaren xehetasunak eman dizkigu.