Itxi

Baipasa

Sukalde kontuak

Azenario humusa oliba tapenadarekin

Esther Murelaga | EITb Media

Ekialde Ertaineko herrialdeetako platerik ezagunetako bat ekarri digu "Roots and Cook" atariko Enara Parrak gure sukaldera, eta Frantzia hegoaldeko probentza zonaldeko beste plater batekin fusionatuko dugu.

  • AZENARIO HUMUNA OLIBA TAPENADAREKIN

    Azenario hummus oliba tapenadarekin

    9:17 min
imagen player
imagen player
imagen player

"Blaipasa"ko sukaldea zabalduta, oraingo honetan, egun pasa hondartzara eramateko pikoteo plater bat eder bat egin dugu gure sukaldari kuttunenarekin. Enara Parra "Roots and Cook" sukaldeko atariko arduradunak errezeta erraza ekarri digu: azenario humusa oliba tapenadarekin.

Azenario hummusa egiteko osagaiak:

- 350 g egositako txitxirio

- 60 g azenario egosi

- Limoi erdi zukua

- Goilarakadatxo 1/2 komino hauts

- Goilarakada 1 tahini

- Berakatz ¼

- Goilarakada 1 oliba olio

- Gatza

- Piperbeltza

- Goilarakada ¼ piperrauts

- Edalontzi ½ ur

Ipini hummusa egiteko osagai guztiak elikagai-prozesadore edo irabiagailu batean. Ondo-ondo irabiatu krematsu geratu arte. Behar izatera, gehitu ur piska bat gehiago.

Oliba tapenada egiteko osagaiak:

- 50 g oliba beltzak, hezurrik gabekoak

- 2 antxoa, gatzetan jarritakoak

- Goilarakada 1 limoi zukua

- Goilarakadatxo ¼ komino hautsa

- Goilarakadatxo ¼ oregano

- Perrexila

- Goilarakada ½ oliba olio

- Gatza

- Piperbeltza

Ipini osagai guztiak pikadora batean eta txiki-txiki egin. Eskuz ere egin daiteke, olibak eta antxoak tabla gainean txiki-txiki moztuz. Ondoren, beste osagaiekin nahastu katilu batean.

Plater polit bat hartu eta ipini hummusa lenengo eta gainean oliba tapenadea. Busti olio pixkatekin eta listo. Ogi zatitxoekin lagunduta errezeta bikain eta erraza.