Itxi

Baipasa

Gure haria

Topa! Gaur, lupuludun sagardoarekin

Olaia Urtiaga | EITb Media

Iñaki Sanz-Azkue Aranzadi fundazioko kideak eta Ander Barrenetxeak, Oialumezarrekoak, lupuludun sagardoaren historia kontatu digute eta Iparla edari berria aurkeztu digute.

  • Iparla, lupuludun sagardoa ezagutu dugu gaur Blaipasan

    Iparla, lupuludun sagardoa ezagutu dugu gaur Blaipasan

    20:55 min
imagen player
imagen player
imagen player

Iñaki Sanz-Azkuek, Aranzadiko kideak, 2018an argitaratu zuen Sagardoa eta garagardotarako lupulua nahasten direnean, Hernanin 1945. urtean ekoizten zen edari bati tiraka. Duela 50 urte baino gehiago Antonino Pagolak Hernanin ekoizten zuen lupuludun sagardoa, eta istorio horri tiraka, lupuluak guren egin duen bidea kontatzen zuen.

Edari hura galdu zen, baina, Ander Barrenetxeak, Oialumezarrekoak, artikulua irakurri, eta pentsatu zuen lupuludun sagardoa ekoiztea ideia ona izan zitekeela, gaur gurean ideia horretatik sortutako "Iparla" edaria aurkeztu digute.