Itxi

Baipasa

UDAKO PIKNIKA

Kuia eta txokolate bizkotxoa postrerako, Enara Parraren piknikean

ALOÑA BERAZA PEÑA

Gozotik proposatu digu aste honetako errezeta Enara Parrak; kuia eta txokolate bizkotxoa otarrean eramateko modukoa.

  • Kuia eta txokolate bizkotxoa

    Kuia eta txokolate bizkotxoa

    18:05 min
imagen player
imagen player
imagen player

OSAGAIAK: 6-8 pertsonentzat

- 380 g kuia

- 150 g irin

- 50 g azukre

- 4 arrautza

- 75 g oliba olio

- 16 g legamia

- 70 g txokolatea zatitxotan moztuta

- Koilarakadatxo erdi kanela hautsa

- Intxaur muskatu pixka bat

- 2 iltze, mortailuan hauts eginda

- Gatz pixka bat

- 40 g txokolate amaieran apaintzeko

 

URRATSAK

- Ipini labea berotzen, 180°C-tan, beroa goitik eta behetik.

- Kuia laukitxotan moztu eta katilu handi batean jarri. Mikrouhin-labean sartu potentzia handienera 6-8 minutuz, kuia bigundu arte. Sardexka batekin kuia zapaldu, purea lortu arte

- Jarri arrautzak eta azukrea beste katilu handi batean. Irabiagailuarekin ondo nahastu 3 bat minutuz. Bolumena bikoiztu arte.

- Gehitu olioa eta ondo irabiatu.

- Ondoren, gehitu irina, legamia, gatza eta espezia guztiak. Ondo irabiatu.

- Azkenik, gehitu kuia purea eta txokolate zatitxoak. Pixka bat irabiatu eta listo.

- Nahasketa pasa tartak egiteko molde batera eta labean sartu. 35-40 minutuz.

- Utzi bizkotxoa pixkat hozten eta urtutako txokolatea ipini gainetik.

  • Hau zure interesekoa bada, baliteke beste gai hauek ere izatea
  • Irratia euskaraz