Itxi

Faktoria

Arrautza eta tortilla

Bertako arrautzarekin, gaixotzeko arrisku txikiagoa

Taberna eta jatetxetan arrautzak erabiltzea baimenduta dago, askok bestela uste badu ere; baina oso garrantzitsua izaten da kontserbazio eta kozinatze egokia. Salmonellosia ekiditeko modurik bada.

  • Arrautza gordinik

    Arrautza gordinik

    9:30 min
imagen player
imagen player
imagen player

Segoviako etxalde batetik ekarritako arrautzak dira Osakidetzak erretiratu dituenak: 1.125 dozena arrautza dira, eta ehuneko ehunean ziurtatzea ezinezkoa den arren,  kutsatutako arrautza guztiak erretiratu dituztela esan du Arantza Madariaga nekazaritzako elikagaiek segurtasunerako Elika Fundazioko zuzendariak. Horrez gain, araudiak zer dioen eta ez gaixotzeko nola jokatu beharko genukeen azaldu du 'Faktoria' saioan.

Hernaniko Iparragirre sagardotegira ere jo dugu. Bertan milaka arrautza erabiltzen dituzte; bai sagardotegi garaian eta gainerako hilabetetan ere. Arantxa Eguzkiza, jabeetako batekin hitz egin dugu.