Faktoria
Julen Bazekin sukaldean
Entsalatik haratago, uraza prestatzeko beste modu bat: kroketan
Letxuga kroketak nola prestatu azaldu digu Julen Baz Garena jatetxeko sukaldariak.
-
Hainbat uraza
9:40 min
Letxugak ugari ikusten ditugu gure baratzeetan, eta horiek jateko modurik ohikoena entsaladan izaten dugu. Julen Bazek, garai bateko sukalde ohiturei buruzko liburu bat irakurrita, baserrietan, urazak freskotasuna galtzen hasten zirenean, kroketak prestatu ohi zituztela jakin berri du. Errezeta hori bere erara prestatu du Garena jatetxeko sukaldariak "Faktoria"n.
Errezeta
Uraza ondo garbitu. Julianan ebaki.
Berakatz pixka bat zartaginean gorritu. Uraza bertan salteatu (ez gehiegi)
Bolak egin. Irinetatik eta arrautzetik pasa, eta olio berotan frijitu.