Itxi

Faktoria

Estuasuneko Sukaldaritza

Latako arrainarekin bi pintxo prestatu dizkigu Iker Markinezek

Garazi Urdanpilleta | EITb Media

Sardinak eta hegaluzea erabilita, bi pintxo erraz eta gozo proposatu dizkgu Iker Markinezek, Ormaiztegiko Kuko jatetxeko sukaldariak.

  • Lata batzuk

    Lata batzuk

    12:58 min
imagen player
imagen player
imagen player

Latako arraina erabiltzeko proposamena egin diogu "Faktoria"n Iker Markinezi, Ormaiztegiko Kuko jatetxeko sukaldariari, eta bi pintxo errezeta ekarri dizkigu:

1-Sardinak:

-Brick ore borobil pare bat hartu eta arrautza erabilita elkarren gainena itsatsi. Hirukitan zatitu eta labera (200 gradutan 2 minituz). Epeltzen utzi.

-Cherry tomateak erdibitu eta labe beroan sartu. Labea itzali eta 5-6 minutuz bertan egin. Epeltzen utzi.

-Pasta hirukia hartu. Jarri gainean tomateak.

-sardinei hezurrak kendu, eta tomatearen gainean jarri.

-Olio birjin pixka bat gainetik bota.

2- Hegaluzea:

-Baserriko ogi xala luze bat ebaki eta xigorgailuan ondo erre.

-Piperrada egin: piper gorria, berdea eta tipulari olio eta gatz pixka batekin potxatu azkar bat eman. Epeltzen utzi.

-Zartagin itsasgaitz batean 4-5 galeper arrautza frijitu olio pixkatekin.

-Ogi xaflaren gainean piperrada jarri. Gainean poteko hegaluze xafla batzuk jarri, eta, gainean, berriz, arrautzak.

-Olio birjin pixka bat bota.