Faktoria
Estuasuneko Sukaldaritza
Latako arrainarekin bi pintxo prestatu dizkigu Iker Markinezek
Garazi Urdanpilleta | EITb Media
Sardinak eta hegaluzea erabilita, bi pintxo erraz eta gozo proposatu dizkgu Iker Markinezek, Ormaiztegiko Kuko jatetxeko sukaldariak.
-
Lata batzuk
12:58 min
Latako arraina erabiltzeko proposamena egin diogu "Faktoria"n Iker Markinezi, Ormaiztegiko Kuko jatetxeko sukaldariari, eta bi pintxo errezeta ekarri dizkigu:
1-Sardinak:
-Brick ore borobil pare bat hartu eta arrautza erabilita elkarren gainena itsatsi. Hirukitan zatitu eta labera (200 gradutan 2 minituz). Epeltzen utzi.
-Cherry tomateak erdibitu eta labe beroan sartu. Labea itzali eta 5-6 minutuz bertan egin. Epeltzen utzi.
-Pasta hirukia hartu. Jarri gainean tomateak.
-sardinei hezurrak kendu, eta tomatearen gainean jarri.
-Olio birjin pixka bat gainetik bota.
2- Hegaluzea:
-Baserriko ogi xala luze bat ebaki eta xigorgailuan ondo erre.
-Piperrada egin: piper gorria, berdea eta tipulari olio eta gatz pixka batekin potxatu azkar bat eman. Epeltzen utzi.
-Zartagin itsasgaitz batean 4-5 galeper arrautza frijitu olio pixkatekin.
-Ogi xaflaren gainean piperrada jarri. Gainean poteko hegaluze xafla batzuk jarri, eta, gainean, berriz, arrautzak.
-Olio birjin pixka bat bota.