Aza gorria edo bonbarda osagai nagusi gisa hartuta, Pili Manterolak entsalada epela proposatu digu eta Igor Zalakainek, 'eltzekaria'.
Pili Manterola: entsalada epela
Aza fin-fin moztu, urdaiazpikoa balitz bezala. Oilasko bularkia dadotan zatitu eta salteatu. Bertan, ogia ere dadotan moztu eta frijitu. Sagarra ere zuritu, bihotza kendu eta zatitu. Bonbardari ozpin tanta batzuk bota biguntzeko eta kolore politagoa izan dezan. Dena nahastu.
Jogurt gorpuzdun natural bat hartu, eta olioa eta gazta bota. Emultsionatu. Horrekin gozatu entsalada. Ondoren, intxaur batzuk gehitu.
Igor Zalakain: 'eltzekaria'
Aza gorriaren zati gogorrak kendu eta laukitan ebaki. Ura irakiten jarri gatz pixka batkin, eta 15-20 minutuz egosi.
Mahaspasak ardo txuritan hidratatzen utzi. Pinaziak, oliorik gabe, zartaginean gorritu. Sagarra garbitu, azala eta bihotza kendu eta zatitu. Tipula xehe-xehe egin eta erregosi, xerez ozpin goilarakada batekin. Ardo txuria ere gehitu.
Suz kanpo gehitu beste osagai guztiak: mahaspasak, pinaziak eta sagarra, eta dena nahasi.
Irratia zuzenean
Euskadi Irratia Entzun zuzenean Radio Euskadi Entzun zuzenean Radio Vitoria Entzun zuzenean Gaztea Entzun zuzenean EITB Musika Entzun zuzenean EITB Euskal Kantak Entzun zuzenean
emanaldi bereziakRadio Euskadi + Entzun zuzenean Radio Vitoria + Entzun zuzenean
orain albiste
albisteak
Erlazionatutako edukiak:
albisteak
albisteak
albisteak
albisteak
Kirola
Kirola
Kirola
kultura
Azken audioak
2024/12/10
kultura.eus 27:26
2024/12/10
Goizak Gaur 14:00 31:43
2024/12/10
Kirol Legez 26:29
2024/12/10
Goizak gaur 31:11
2024/12/10
Faktoria 21:34
2024/12/10
Faktoria magazina 180:00
© EITB - 2024 - Pribatutasun Ataria - Lege Oharra - Cookien erabilera - Cookien konfigurazioa - Gardentasuna - Kontaktua - Web mapa