Igor Zalakain: antxoak pikillo piperrekin
Pikillo piperrak su baxuan prestatu (baratxuririk gabe), aurretik pikillo piperrak zartagin batean olio pixka batekin egin, eta ondoren labera sartu, ur pixkat gehitu, eta pikilloen botean dagoen saltsa zartagineara bota, piperren gainetik, labeara sartu 150 gradutan, 20 minutuz.
Antxoa handiak hartu, goraize batzuekin garbitu, eta azken momentuan gatzatu. Bestalde, zartagin batean oliba olioarekin baratxuria berotu, pipermin ukitu bat gehitu, gorrituarazten utzi, eta gorritu direnean sutik atera, olio horretara dozenaka antxoa bota, eta 20rarte kontatu, mugitu eta atera, ateratzerakoan piperrak jarri plater batean antxoekin batera, eta baratxuriak ere gehitu.
Pili Manterola: antxoak bi saltsatan
Antxoak ondo garbitu eta bi zatitan moztu, erdiko hezurra eta buztana kendua, eta ura eta izotzean sartu, ondoren, ozpinetan estali eta 24 orduz hozkailuan utzi. Hurrengo egunean, ozpinetatik atera, eta ekilore olioan sartu eta plaka batean utzi.
Bi saltsarekin aurkeztu:
- Aguakate saltsa: aguakatearen mamia birrindu, oliba olioa, limoia, gatza eta pipermina gehitu eta birrindu.
- Tomate saltsa: Azala kendu, azukre pixkat gehitu eta irakin, birrindu eta irabiatu.
Irratia zuzenean
Euskadi Irratia Entzun zuzenean Radio Euskadi Entzun zuzenean Radio Vitoria Entzun zuzenean Gaztea Entzun zuzenean EITB Musika Entzun zuzenean EITB Euskal Kantak Entzun zuzenean
emanaldi bereziakRadio Euskadi + Entzun zuzenean Radio Vitoria + Entzun zuzenean
orain albiste
albisteak
Erlazionatutako edukiak:
albisteak
albisteak
albisteak
albisteak
Kirola
Kirola
Kirola
kultura
Azken audioak
2024/12/10
Goizak Gaur 14:00 31:43
2024/12/10
Kirol Legez 26:29
2024/12/10
Goizak gaur 31:11
2024/12/10
Faktoria 21:34
2024/12/10
Faktoria magazina 180:00
2024/12/10
Faktoria 27:09
© EITB - 2024 - Pribatutasun Ataria - Lege Oharra - Cookien erabilera - Cookien konfigurazioa - Gardentasuna - Kontaktua - Web mapa