Beste kirolak

Europa Liga

Bidasoa-Irun, Europa Ligari hasiera garaipenarekin Aguas Santasen aurka (35-26)

AGENTZIAK | EITB MEDIA

Bidasoak garaipen zabalarekin ekin dio Europa Ligari. Jacobo Cuetararen mutilak tentuz hasi dira, baina bigarren zatian euren indarra erakutsi dute.

• Bidasoako jokalariak garaipena ospatzen

Bidasoako jokalariak garaipena ospatzen. Argazkia: EITB Media

Bidasoa-Irunek maila handiko omenaldia eman du Europako Ligari hasiera emateko, Aguas Santas Milaneza taldearen aurka. Lehen denborari eutsi dio Milanezak, eta bigarren zatian talde gipuzkoar liluragarri baten aurka pot egin du (35-26).

Portugaldarrek, argi utzi dute ez direla aurkari erraza izango inorentzat, euren ligan une gozoan daude eta indargune dituzte abiadura eta 7 metroak esplotatzeko asmoz iritsi dira Artelekura, eta Bidasoa oso eroso egon da Rodrigo Salinas izarra gabe, Victor Rodriguez eta Ugarte lesionatuekin harmailetan zegoena.

Zazpiko gipuzkoarrak ia hogei minutu behar izan ditu markagailuan nagusitasunez agintzeko (12-7), eta Jacobo Cuetara entrenatzailearen aginduei tiraka egin dute aurrera. 6:0eko defentsa batekin izan da, Aguas Santasi oso handia egin zaio, eta erasoa Dariel Garcia kubatarrak eta Asier Nietok gidatu dute.

Aguas Santas lehen zatiko azken txanpan suspertu da, Joao Pedro Gomes ezkerrak gainezka egin zuen hegaletik bere mugikortasun handiarekin, ia eraso bakoitzean altxor bat ateraz, eta funtsezkoa izan da atsedenaldia baino lehen markagailuan zuloa sortzeko etxekoen saiakera eteteko.

Dena erabakitzeke zegoen, euskal taldeak dena eman du aldageletatik itzultzean eta markagailuan sei goleko aldea lortu dute (22-16) Asier Nietok bikain jarraitzen zuelako eta Julen Mujika juniorraren eta Mitic serbiarraren artean Salinasen hutsunea ezerezean utzi dute.

Artaleku zortzigarren jokalarian bihurtu da. Jakub poloniarra atean, eta Caveroren beso erabakigarria zazpi metroetatik, garaipenari eusteko gakoak izan dira. Garaibena, beste behin defentsa bikain bati esker iritsi da, eta Portugalen lehiakorragoa izango den taldea txiki egin da Artelekun.

35 - Bidasoa- Irun: Medhi (Jakub), Zabala (2), Asier Nieto (6), Azkue (1), Mitic (3), Cavero, (6 de pen.) Aginagalde (3), Silva, Tesoriere, Dariel García (6), Furundarena (1), Gorka Nieto (2), Julen Mujika (3), Tao Gey (2), Urruzola.

26 - Aguas Santas: Carvalho, (Ribeiro), Lopes, Vilhena (3), Calado (1), Martins, Morais (3), Marinho, Gustavo Da Silva (2), Vasconcelos (1 de pen.), Reis (3), Magalhaes (3), Brochado (1 de pen.), Joao Gomes (5), Pereira (2), Ares, Moreira (2 de pen.).

Epaileak: Jovandic eta Sekulic (Serbia). Kanpoan utzi dituzte Dariel Garcia (2), Mitic, Lopes, Martíns, Marinho, Vilhena, Magalhaes eta Da Silva.

Markagailuak bost minuturo: 3-2; 4-4; 8-7; 12-7; 14-10- 16-13- atsedenaldia- 21-16; 24-18; 27-20; 30-21; 33-23; 35-26.