Beste kirolak

Motoziklismoa

Francesco Bagnaia da MotoGPko txapeldun berria

I. G. | EITB MEDIA

Bestalde, Augusto Fernandez espainiarrak (Kalex) irabazi du Moto2ko munduko txapelketa.

• Francesco Bagnaia

Francesco Bagnaia. Argazkia: EFE

Francesco Bagnaia (Ducati) pilotu italiarrak irabazi du MotoGPko munduko txapelketa Valentziako Erkidegoko Sari Nagusian. Munduko Motoziklismo Txapelketako azken proban, bederatzigarren amaitu du eta sailkapen nagusian aurrea hartu dio Fabio Quartararo (Yamaha) frantziarrari.

Horrela, 'Pecco'k kategoria nagusiko bere lehen titulua lortu du, 2018an lortutako Moto2 txapelketaren ondoren.

Maila nagusiko azken lasterketak tentsioa eta emozioa xahutu ditu semaforoak itzali direnetik.

Bagnaiak bihurgune batzuetan zortzigarren postutik gora egitea lortu du orduko munduko txapelduna gainditzeko.

Pixkanaka, gauzak finkatuz joan dira, Bagnaia bederatzigarren posturaino jaitsiz, nahikoa MotoGPko munduko txapeldun izateko eta azken 50 urteetan moto italiar batekin irabazi duen lehen pilotu italiarra bilakatzeko.

Augusto Fernandez, Moto2ko munduko txapelduna

Augusto Fernandez (Kalex) pilotu espainiarrak irabazi du Moto2ko munduko txapelketa, bere aurkaria, Ai Ogura (Kalex) japoniarra, lasterketaren lehen zatian lurrera erori ondoren.

Bigarren zihoanean, Ogurak gurpila galdu du eta zuzenean hartxintxarrera joan da, Augusto Fernandezi titulu matematikoa eman dion gertakaria.

Augustok bere lasterketa egin du eta azkenean bigarren bukatu du, Pedro Acostaren atzetik eta Arbolinoren aurretik.