Alaves

Porrota Celtaren aurka (1-0)

Alavesek burua altxa ezinda jarraitzen du

Arabako taldeak 1-0 galdu du Celtaren aurka Balaidosen, eta hirugarren porrota jarraian jaso du. Maxi Gomezek sartu du partidako gol bakarra.

• Celta-Alaves. Argazkia: EFE

Celtak Alaveseri gola sartu dion unea. Argazkia: EFE

Alavesek 1-0 galdu du Celtaren aurka Balaidosen, eta hirugarren porrota jarraian jaso du. Luis Zubeldiak zuzentzen duen taldeak ez du ondo jokatu, eta aurkaria bera baino gehiago izan da.

Celta izan da nagusi hasierako minutuetan, eta Alaves ezinean ibili da, baina lehen abaguneak Arabako taldeak izan ditu. Burguik eman du lehen abisua areaz kanpotik egindako jaurtiketa batekin, eta 14. minutuan Sergio atezainak buruz burukoa irabazi dio Bojan Krkici gola eragotzita. Galiziako taldea nagusi izan den arren, kosta egin zaio abagune argiak sortzea, eta Bojanek beste gol aukera bat izan du 24. minutuan; honakoan ere, Sergio atezainarekin egin du topo. Celtaren nagusitasunak saria jaso du 33. minutuan, Maxi Gomezek sartutako golarekin. Erremate bikaina eginez, Gomezek sare barrura bidali du Sistoren erdiraketa ona. Golak min egin dio Alavesi, eta Celtak bigarren gola sartzeko abaguneak izan ditu, baina ez du gol gehiago sartu.

Bigarren zatian, partidaren gidoia ez da asko aldatu. Celtak kontrolpean izan du neurketa, eta Alavesek ez du abagunerik sortu. Oso abagune gutxi sortu dituzte bi taldeek, eta argiena Celtak izan du 66. minutuan, Wassek zutoinera bidali duen falta jaurtiketa baten bitartez. Azken minutuetan, Alavesek erasora jo du berdinketaren bila, baina ez du aukerarik sortu, eta, ondorioz, hirugarren porrota jaso du.

1 - Celta: Sergio Alvarez; Hugo Mallo, Cabral, Fontas (Sergi Gomez, 74. min), Jonny; Lobotka, Wass, Jozabed (Pablo Hernández, 80. min); Iago Aspas, Pione Sisto (Emre Mor, 87. min) eta Maxi Gomez.

0 - Alaves: Pacheco; Vigaray, Ely, Alexis, Pedraza; Tomas Pina, Dani Torres; Burgui (Ibai Gomez, 71. min), Enzo (Munir, 57. min), Romero; Bojan (Ruben Sobrino, 78. min).

Gola: 1-0, 33. min: Maxi Gomez.

Epailea: Melero Lopez.