Alaves

SmartBank Liga

Jasonen golak lidergora eraman du Alaves (1-0)

I. G. | EITB MEDIA

Carlos Benavidez uruguaitarraren kanporaketak pauso bat aurrera ematera behartu ditu babazorroak, bat gutxiagorekin geratu ondoren ondo kokatu direnak partida bereganatzeko.

• Alaves 1-0 Zaragoza

Alaves 1-0 Zaragoza. Argazkia: @Alaves

Alavesek lidergoa sendotu du Zaragoza 1-0 mendean hartuta, ordubetez hamar jokalarirekin jokatuta, sarera sartu den Jason Remeseiroren falta jaurtiketari esker. Remeseirok hiru puntuak eman dizkio taldeari LaLiga SmartBankeko 15. jardunaldian.

Alaves - Zaragoza partidako burpena (1-0)

Alaves bere erritmoa ezartzen saiatu da jabetza luzeagoekin Zaragoza zuzenago baten aurka.

Hala eta guztiz ere, atezainek ez dute ia lanik izan lehen ordu laurdenean.

25. minutuan Alavesek ordura arteko onena izan du. Carlos Benavidez uruguaiarrak baloi bat hilda aurkitu du area barruan eta takoiz saiatu da, baina defentsak gola eragotzi dio.

Partidako 37. minutuan Carlos Benavídezek txartel gorria ikusi du, VARak epaileari falta bat aztertu ondoren.

Une horretatik aurrera, Aragoiko taldea izan da gehien saiatu dena eta euskaldunen areara irauli dena.

Juan Carlos Carcedoren taldea iraulita, kontraeraso arabarra iritsi da lehen zatiko luzapenean, baina VARak esku hartu behar izan du Jon Guridiren gola baliogabetzeko.

Hala eta guztiz ere, Alaves izan da azkenean gola sartu duena. Falta jaurtiketa baten bidez egin du, Jason Remeseirok maisuki jo eta eskuadratik sartu den zuzeneko libre batean.

Carcedoren taldea azken txanpan saiatu da konbinazio batzuekin, baina Ruben Duarterekin topo egin dute, area barruan baloi arriskutsu bat saihesteko.

Zaragozak ez du etsi eta luzapenean berdinketatik gertu egon da, baina Antonio Sivera berriro agertu da aukera zapuzteko eta gasteiztarren garaipena ixteko.

1 - Alaves: Sivera; Tenaglia, Abqar, Maras, Duarte; Moya (Laguardia, 92. min), Benavídez, Guridi; Jason (Arroyo, 77. min), Luis Rioja (Javi López, 89. min) eta Miguel (Abdallahi, 92. min).

0 - Zaragoza: Álvarez; Gabi, Lluís López, Jair (Makhtar, 65. min), Francés, Fran Gámez (Larra, 65. min); Zapater (Eugeni, 65. min), Jaume (Manu Molina, 81. min); Vada (Puche, 46. min), Giuliano eta Mollejo.

Gola: 1-0, 62. min: Jason.

Epailea: Ais Reig. Benavídez (37. min) kaleratu du. Txartel horia atera die Tenaglia (41. min), Abqar (45+4. min) eta Duarteri (55. min) Alavesen aldetik eta Vada (41. min) eta Jairi (60. min) Zaragozatik.