Alaves

SmartBank Liga

Alaves sendo batek Racing garaitu du (3-0)

I. G. | EITB MEDIA

Luis Riojaren, Salva Sevillaren eta Mamadou Syllaren golek garaipena eman diote arabarrei, 10ekin bukatu dutenak Rober Gonzalezek txartel gorria ikusi ostean.

• Guridi

Guridi. Argazkia: @Alaves

Alavesek 3-0 irabazi du larunbat honetan Racing Santanderren aurka, SmartBank Ligako hogeita laugarren jardunaldian.

Alaves - Racing Santander partidako laburpena

Bi taldeen hasierako hartu-emanaren ondoren, Alavesek etekin handia atera dio Racingek asko sufritu duen presioari.

13. minutuan Luis Riojak aurrea hartu dio Germanen burukada bati eta Miquel Parera gainditu du partidako lehena sartzeko (1-0).

Euskaldunek aurkaria estutu dute eta kantabriarrak botilaratu dituzte area barruan. Alavesek partidaren erritmoa eraman du dueluaren zatirik handienean, baina Racingek ere bere aukerak izan ditu joko zuzenarekin.

Mateus Aliasek aukera paregabea izan du Alavesen area barruan harrapatu duen Dani Fernandezen pase batean, baina Siverak erraz gelditu du.

Luis Garcia Plazaren taldeak ez zuen partida ixtea lortzen, eta aurkariak arriskua sortu du areara hurbildu den bakoitzean.

Antonio Siverak 41. minutuan jardun du berriro bere taldea salbatzeko, Nikola Marasen baloi bat pozoitu denean.

Luis Riojak berriro abisatu du aldageletatik igaro ondoren, kantabriarrak aurrerapausoa ematen saiatu diren bigarren zatian, Alavesek Mamadou Sylla, Jon Guridi eta Luis Riojaren abiadura bilatu duelarik.

Alavesek baloiarekin egindako presio ugarietako batean, berriz ere etekina atera du Ruben Duarteri egindako penalti batekin, Salva Sevillak lasaitasunez gauzatu duena (2-0).

Baina partida aldatzear egon da handik gutxira, 15 minutu falta zirenean. Erremate saiakera batean, Rober Gonzalez arabarrak defentsa bat jo du eta VARak txartel gorria baieztatu du.

Mamadou Syllak sartu du azken emaitzaren gola, VARaren berrikuspena behar izan duen gol batekin.

Fictxa teknikoa

3 - Alaves: Sivera; Tenaglia, Maras, Sedlar, Duarte; Sevilla (Moya, 78. min), Blanco (Benavidez, 78. min); Abde (Robert, 72. min), Guridi (Jason, 72. min), Rioja (Javi Lopez, 93. min); eta Sylla.

0 - Racing Santander: Miquel Parera; Dani Fernandez, German, Ruben Alves, Saul (Satrustegui, 53. min); Mboula (Arturo, 70. min), Aldasoro (Yeray, 70. min), Iñigo (Cedric, 79. min), Pombo, Iñigo Vicente; eta Matheus Aias.

Golak: 1-0, 13. min: Rioja. 2-0, 66. min: Sevilla, penaltiz. 3-0, 79. min: Sylla.

Epailea: Arcediano Monescillo. Robert kaleratu du txartel gorriarekin. Gainera, txartel horia atera die Blanco, Aldasoro eta Ruben Alves jokalariei.