SANTANDER LIGA

Athleticen presioa ez da nahikoa izan Atletico Madril garaitzeko (0-1)

I. G. | EITB MEDIA

Bilbotarrak azken unera arte saiatu dira, eta bigarren zatian etxekoen nagusitasuna nabarmendu da hainbat gol aukerarekin, baina azkenean Griezmannen golak garaipena lortzeko balio izan die madrildarrei.

• Iker Muniain

Iker Muniain. Argazkia: EFE

Athleticek porrot mingarria jaso du San Mamesen Atletico Madrilen aurka (0-1), lehoiek gehiago merezi izan duten eta behin eta berriz aurkariaren atean gola sartzen saiatu diren partidan. Madrildarrak Antoine Griezzmanek bigarren zatiaren hasieran sartutako golari esker nagusitu dira.

Athletic - Atletico Madril partidako laburpena (0-1)

Partida mugituta hasi da. Valverdek esperotako hamaikakoa atera du, Vesga barne, eta Simeonek lauko lerroaren aldeko apustua egiten du, azken aldiko ohiko hiru erdiko atzelarien ordez.

Jarrera horrekin, Atletico izan da lehen jokaldi arriskutsuaren protagonista, Kokek Moratari egindako erdiraketa batekin, Lekuek 0-1ekoa saihesteko moztu duena.

De Marcosek eskuinetik egindako erdiraketa arriskutsu batekin erantzun du Athleticek, Iñaki Williamsen burukada batekin kanpora bota duena.

Hala ere, hasierako jokaldi eztabaidatuena Morataren gola izan da. Hasieran, epaileak gola eman du, baina, VARean berrikusi ondoren, Morataren falta ezarri eta gola baliogabetu du.

Partida baretu egin da jokaldien arriskuari dagokionez, atsedenaldira arte ia ez baita egon. Etxekoen hiru jaurtiketek, Berenguerren batek eta Sanceten bik, lehen zatia itxi dute.

Bigarren zatia hasi eta berehala, Atleticok partidako lehen gola egin du. De Paulek Morata aurkitu du area ertzean eta hark Griezmann, Unai Simonen aurka bakarrik geratu eta gola sartzeko.

88. minutuan gauzak aldatu ahal izan dira Reinildoren eskuan jo ondoren epaileak adierazitako penalti batekin. VARak ez zela erakutsi du, mozambiketarrak bilbotarren hiru erremateko jokaldi batean baztertu duen baloietako bigarrena aurpegiarekin urrundu baitu.

Athleticek azken aukera bat izan du oraindik, Villalibrek Berenguerri baloia eman ondoren. Baina Raul Garciak ere Reinildorekin egin du topo 1-1ekoa izan zitekeenean. Ezin izan da izan eta Atleticok hirugarren postua kendu dio Athletici.

0 - Athletic: Unai Simón; De Marcos, Yeray (Vivian, 86. min), Íñigo Martínez, Lekue; Vesga (Dani García, m.86), Sancet (Zarraga, 79. min), Muniain (Raúl García, 66. min); Nico Williams (Villalibre, 79. min), Berenguer eta Iñaki Williams.

1 - Atletico Madril: Oblak (Grbic, m.69); Molina, S avic, Giménez, Reinildo; Koke (Witsel, 81. min), Kondogbia, De Paul (Saúl, 69. min), Lemar (Joao Félix, 81. min); Griezmann eta Morata (Correa, 69. min).

Golak: 0-1, 47. min: Griezmann.

Epailea: Jorge Figueroa Vázquez. Txartel horia atera die Giménez, Morata, Oblak, Saúl, Witsel eta Grbic jokalariei, baita Diego Simeone entrenatzaileari ere.

San Mamesek pandemia osteko zale gehien izan ditu: 48.391 ikusle

Athleticen eta Atletico Madrilen arteko partida ikusteko 48.391 pertsona gerturatu dira larunbat honetan San Mamesera, 'Katedraleko' sarrerarik jendetsuena pandemiatik eta laugarrena 2013ko irailean estreinatu zen estadioaren historian.

San Mamesera joan direnen errekorra 2020ko otsailaren 6an izan zen. Errege Kopako final-laurdenetako kanporaketan Bartzelonaren aurka jokatu zuten eta 49.154 zale izan ziren bertan.