Munduko futbol txapelketapelketa

QATAR 2022

Japoniak Mundialeko bigarren ezustekoa eman du Alemania garaituta (1-2)

I. G. | EITB MEDIA

Japoniarrek ezustean harrapatu dituzte alemaniarrak bigarren zati bikain eta ausart baten ondoren.

• Japoniako jokalariak garaipena ospatzen

Japoniako jokalariak garaipena ospatzen. Argazkia: EFE

Japoniako selekzioa Qatarreko Munduko Txapelketako bigarren ezusteko handiaren protagonista izan da Alemaniari 1-2 irabazita, bigarren zatian erabat aldatu den partida baten ondoren.

Japoniarrek ezustean harrapatu dituzte alemaniarrak bigarren zati bikain eta ausart baten ondoren. Talde alemaniarra aurretik joan da eta abagune gehiago izan ditu, baina bere arean ahultasun apur bat erakutsi izanak punturik gabe utzi ditu.

Japonia errespetu handiegiarekin hasi da, eta prezio "merkea" ordaindu du lehen 45 minutu txar batzuen ondoren. Bere eremutik gertu babestu da eta aurkariari ia erabateko kontrola eman dio.

'Samurai Urdinek' Kubo eta Itoren abiadurarekin kontraerasora irtete saiatu dira, baina Hansi Flicken jokalariek ozta-ozta uzten zieten nahi zutena egiten. Alemania pilotarekin geratu da eta goian min handia egin dio Japoniako defentsari.

Alemaniarren ahaleginak ordu erdi pasata lortu du saria. Bere ezker hegala berriro agertu da eta Gondak lurrera bota du, epaileak penaltia ezarriz eta Gundoganek gola sartuz.

Baina eszenatokia erabat aldatu da bigarren ekitaldian. Hajime Moriyasuk aldaketa defentsibo batekin ukitu du bere taldea, erdiko atzelari bat (Tomiyasu) erasotzaile baten ordez sartu (Kubo) eta hiru erdiko atzelarira pasatzean. Gainera, aurrerapausoa eman dute eta partida orekatu egin da.

Japonia erasokorragoa izan da eta Alemania lehen aldiz deseroso sentitzen hasi da, batez ere atzean.

Hala ere, Alemania izan da goletik gertuen egon dena. Gundoganek zutoinera jo du jaurtiketa zorrotza, eta Gondak bizirik mantenduko du bere taldea geldialdi hirukoitz batekin. Neuerrek esku bikaina sartu du Itoriren eta Sakaikenjaurtiketak kanpora bidaltzeko, handik gutxira gertatuko zenaren aurrerapena. Bayerneko atezainaren beste geldiketa baten ondoren, Doanek ez du barkatu oraingoan.

Japoniak ez du amore eman eta, gainera, ez du alemaniarren defentsarenn despistea barkatu. Asano bakarrik geratu da, Schlotterbeckek akats larria egin du eta Neuerrek ez du bere zutoina ondo estali aurrelari japoniarraren jaurtiketa indartsuaren aurrean.

1 - Alemania: Neuer; Sule, Rugiger, Schlotterbeck, Raum, Kimmich, Gundogan (Goretzka, 67. min), Musiala (Goetze, 79. min), Gnabry (Moukoko, 90. min), Müller (Hofmann, 67. min), Havertz (Fullkrug, 79. min).

2 - Japonia: Gonda; Sakai, Yoshida, Kou Itakura, Nagatomo (Mitoma, 57. min), Endo, Tanaka (Doan, 71. min), Junya Ito, Kamada, Kubo (Tomiyasu, 46. min), Maeda (Asano, 57. min).

Golak: 1-0, 33. min: Gundogan, penaltiz; 1-1, 75. min: Doan; 1-2, 83. min: Asano.

Epailea: Ivan Barton (El Salvador).