2-1

Osasunak garaipena lortu du Celtaren aurka, emaitza iraulita

Talde gorritxoak 2-1eko emaitzarekin irabazi du Sadarren jokatu den neurketa, galtzen hasi den arren. Talde gorritxoak 48 puntu bildu ditu jada.

• Enric Gallego

Enric Gallego, Celtari gola sartu ostean. Argazkia: EFE

Osasunak irabazi egin du Celtaren aurka (2-1) Sadarren jokatu duen Santander Ligako 35. jardunaldiko partida. Bi jardunaldi jarraian garaipena lortu gabe eman du talde gorritxoak, eta 48 punturekin Europarako postuetan sartzearekin amets egin dezake, zail duen arren.

Erritmo biziarekin hasi da neurketa, eta Celtak aurrea hartu du 11. minutuan Santi Minak sartu duen golari esker (0-1). Hala ere, gorritxoek ez dute etsi, erasora jo dute, eta 24. minutuan Enric Gallegok egin du banakoa (1-1), Estupiñanen erdiraketa ona errematatu eta sare barrua bidalita. Atsedenaldira iritsi orduko Celtak abaguneren bat edo beste izan du, baina ez du asmatu, eta lehen zatia berdinduta amaitu da.

Bigarren zatia ere bizi hasi da, eta bi taldeek gola sartzeko aukerak izan dituzte. Ivan Villar Celtako atezainak gelditu onak egin ditu, eta Osasunaren golak saihestu ditu behin baino gehiagotan. Roberto Torresek eta Iñigo Perezek izan dituzte abagune argienak, baina Celtako atezainak eragotzi ditu golak.

Jagoba Arrasatek aldaketak egin ditu, taldeari freskotasuna emateko azken txanpan, eta amaierarako hiru minutu falta zirenean, Jose Arnaizek 2-1ekoa sartu du, Oierren erdiraketa bikain errematatuta. Arnaizek Osasunarekin sartu duen lehen golak hiru puntuak eman dizkio Nafarroako taldeari.

2 – Osasuna: Sergio Herrera; Roncaglia (Nacho Vidal, 67. min), Aridane, David Garcia, Estupiñan; Roberto Torres (Kike Barja, 85. min), Oier, Darko (Moncayola, 85. min), Iñigo Perez; Gallego, Adrian (Arnaiz, 67. min).

1 – Celta: Villar; Aidoo, Araujo, Jorge Saenz (Nolito, 45. min); Hugo Mallo, Beltran (Bradaric, 66. min), Okay, Rafinha (Kevin Vazquez, 66. min), Lucas Olaza (Brais Mendez, 85. min); Aspas, Mina (Juan Hernandez, 72. min).

Golak: Santi Mina 0-1 (11. min), Enric Gallego 1-1 (24. min), Arnaiz, 2-1 (91. min).

Epailea: Valentin Pizarro Gomez. Txartel horiak atera dizkie Aridane eta David Garcia Osasunako jokalariei, baita Rafinha eta Jorge Saenz Celtako futbolariei.