EURO 2020

Italiak aise irabazi dio Turkiari Eurokopako estreinako partida (0-3)

Erroman jokatu den Turkiaren eta Italiaren arteko neurketarekin hasi da Eurokopa, eta italiarrak nagusitu dira, 0-3ko emaitzarekin.

• Italia

Italiako jokalariak Immobilek Turkiari sartu dion gola ospatzen. Argazkia: EFE

Italiak hasiera bikaina eman dio Eurokopari,txapelketako eta A multzoko estreinako partidan Turkiari 0-3ko emaitzarekin irabazita. Erroman jokatu da EURO 2020ari hasiera eman dion norgehiagoka.

Baloiaren jabe egin da hasieratik Italiako selekzioa eta golak sartzeko abagune argiak izan ditu. Hirugarren minutuan Berardik baloia arean jarri, eta Immobileren errematea Cakir atezainak gelditu du. Ordu laurden beranduago, Insignek jokaldi bikaina egin du, baina jaurtiketa kanpora joan zaio. Neurketako 22. minutuan Cakir atezainak italiarren gola eragotzi du Chielliniren erremateari erantzun bikaina eman eta gola saihestuta.

Turkia ezinean ibili da lehen zati guztian zehar, eta ez da abagune argirik sortzeko gai izan. Italia jaun eta jabe izan da. Norgehiagoka atsedenaldira iritsi orduko Immobilek gola sartzeko aukera argia alferrik galdu du. Ondoren, azken minutuan, epaileak ez du Italiaren aldeko penalti argi bat adierazi, Turkiako jokalari batek area barruan erdiraketa eskuarekin moztu ostean.

Bigarren zatiaren hasieran, Turkiak bere lehen abagunea izan du kontraeraso baten ondorioz, baina Underrek ez dio jokaldiari amaiera ona eman. Minutu bat beranduago, Italiak jokaldi ona egin du, Berardik eskuin hegaletik erdiratu, eta Demiralek bere atean sartu du gola (0-1).

Gola sartu ostean, selekzio italiarra nagusi izan da. Neurketako 58. minutuan Cakir atezainak Locatelliren jaurtiketa gelditu du, baina zortzi minutu beranduago Italiak 0-2koa jarri du markagailuan, Immobilek sartu duen golarekin.

Bigarren gola sartu ostean kontrolpean izan du neurketa Roberto Mancinik zuzentzen duen selekzioak, eta garaipena biribildu du Insignek 78. minutuan sartu duen golarekin (0-3).

0 - Turkia: Cakir; Celik, Demiral, Suyuncu, Meras; Yokuslu (Kahveci, 65. min), Tufan (Ayhan, 64. min); Yazici (Under, 46. min), Calhanoglu, Karaman (Devisoglu, 76. min); Yilmaz.

3 - Italia: Donnarumma; Florenzi (Di Lorenzo, 46. min), Bonucci, Chiellini, Spinazzola; Barella, Jorginho, Locatelli (Cristante, 73. min); Berardi (Bernardeschi, 85. min), Insigne (Chiesa, 81. min), Immobile (Belotti, 81. in).

Golak: 0-1, 54. min: Demiral (b.a.); 0-2, 66. min: Immobile; 0-3, 80. min: Insigne.

Epailea: Danny Makkelie (NL). Txartel horiak atera dizkie Soyuncu (88. min) eta Devisoglu (90. min) Turkiako jokalariei.