Errege Kopa

Barçak Real Madril garaitu du Bernabeun (0-1)

AGENTZIAK | EITB MEDIA

Xaviren taldeak abantaila hartu du Kopako finalari begira, Real Madrilek ia urtebetean etxean galdu duen lehen partida irabazita.

• Bartzelonako jokalariak garaipena ospatzen

Bartzelonako jokalariak garaipena ospatzen. Argazkia: EFE

Bartzelonak 0-1 irabazi dio Real Madrili ostegun honetan Santiago Bernabeun jokatu den Errege Kopako finalerdietako joaneko partidan, Militaok bere atean lehen zatian sartutako golari esker.

Barçak bere zelaian jokatuz eman du lehen erdia, eta Madril baloiaren jabetza eskuratzen eta eraso egiten saiatu da, baina Kataluniako taldea aurretik joan da atsedenaldira, Militaok 26. minutuan bere atean sartutako golari esker.

Madrili indar apur bat falta izan zaio egoera aprobetxatzeko, eta ez du arrisku gehiegirik sortu, jokoan agindu arren. Benzemak gola sartu du, baina jokoz kanpo zegoen, eta Barçak 20 minutu behar izan ditu aurkariaren zelaian jokaldi bat egiteko.

Barçak Camavingaren oparia aprobetxatu du. Ferran Torresi bidalitako baloia Kessiek jaso du azkenean, eta Courtoisek geldiketa egin arren, baloia sare barrura sartu da, Militao jo ondoren. Bartzelonako jokalaria jokoz kanpo ez zegoela baieztatutakoan, epaileak ontzat eman du gola (0-1).

Sari potolo horrek konfiantza handia eman dio Barçari, eta horrek bere jokoa pixkanaka hobetzea ekarri du. Madrilek ahal izan duen moduan erreakzionatu du, Carvajalen abagune batekin, baina zerura bidali du baloia. Aldageletatik bueltan, hobeto itzuli dira.

Madrilek ez du benetako arriskua sortzeko argitasunik izan. Kataluniako taldeak ondo babestu du bere atea, eta bestelako sustorik gabe heldu da partidaren amaierara.

0.- Real Madril: Courtois; Carvajal, Militao, Rüdiger, Nacho; Kroos (Tchouameni, 74. min), Camavinga (Rodrygo, 67. min), Modric (Alvaro Rodriguez, 84. min); Valverde, Benzema eta Vinicius.

1.- Bartzelona: Ter Stegen; Kounde, Araújo, Christensen, Balde; Gavi, Busquets, De Jong, Kessie (Sergi Roberto, 86. min); Raphinha (Ansu Fati, 69. min) eta Ferran Torres.

Gola: 0-1, 26. min, Militao (bere atean).

Epailea: Munuera Montero. Txartel horia atera die Vinicius, Nacho eta Valverde Real Madrileko jokalariei, eta Raphinha, Gavi eta Kessie Bartzelonakoei.