Santander Liga

Barçak Camp Nouko klasikoa bereganatu du Real Madrilen aurka (2-1)

AGENTZIAK | EITB MEDIA

Sergi Robertoren eta Kessieren golek garaipena eman diote talde katalanari, Araujok bere atean sartutako golari buelta eman behar izan diotelarik.

• Araujo eta Vinicius baloi baten lehian. Argazkia: EFE

Araujo eta Vinicius baloi baten lehian. Argazkia: EFE

Bartzelonak 2-1 irabazi dio Real Madrili Franck Kessiek 92. minutuan sartutako golari esker. Azken honek lehen ukituan egin du errematea area barrutik, Sergi Robertok eta Ronald Araujok bere atean sartutako golei gehituz.

Bartzelona - Real Madril partidako laburpena

Hasierako hartu-emanean, Benzemak urrutitik eman du lehen abisua, Ter Stegenek arazorik gabe gelditu duena. Courtois izan da onena Viniciusekin batera lehen zatian, taldearen bi iritsierarekin jarraian. Bere eskularruekin Lewandowskiren zartakoa eta Raphingharen burukada gelditu ditu belgikarrak.

Vinicius, Araujoren eremutik aldenduta, Busquetsengandik aldendu da, erdiratu eta baloiak Araujo jo du. Ibilbideak Ter Stegen nahastu du, eta baloia sarera sartu da.

Brasildarrak aldea markatu du, 0-1ekoa jarriz Real Madrilentzat, golaren ondoren baloiarekin minutu on batzuk kateatu baititu. Baina etxekoek, pixkanaka, lehen minutuetan erakutsitako sentsazio onak berreskuratu dituzte.

Bartzelona geldikako baloiarekin eta Raphinha inspiratu batekin mehatxatzen hasi da,.

Atsedenaldira iritsi aurretik, Xavi Hernandezen taldeak merezitako berdinketa lortu du. Raphinhak probatu du lehendabizi, eta aldaratze askoren ondoren, baloia Sergi Robertoren oinetara erori da. Azken honek sarera bidali du baloia (1-1).

Dena irekita geratu da bigarren zatirako, lehen zatiko gidoia errepikatu delarik. Partida Barçak baloiarekin menderatzen zuela zirudien arren, Real Madrilek ez du amore eman.

Aukerarik onenak Lewandowskik sinatu ditu, baina poloniarra ez da fin ibili. Zutoina ukitu du jaurtiketa gogor batekin, ezin izan du baloia indarrez konektatu erremate akrobatiko batean eta beste baloi bat bidali du atetik gertu.

Hamar minuturen faltan Real Madrilek gol bat sartu du, Asensioren trantsizio batean, baina VARak bertan behera utzi du mallorcarra jokoz kanpo zegoelako.

Etxekoak txarren zeudenean, Lewandowskiren takoikada bat Balderengana iritsi da eta honek area barrura erdiratu du. Kessie izan da partidako heroia garaipenaren gola sartuta (2-1).

2 - Bartzelona: Ter Stegen; Araujo, Kounde, Christensen, Balde; Sergio Busquets, Sergi Roberto (Kessie, 77. min), Frenkie de Jong; Raphinha (Ferran, 83. min), Lewandowski eta Gavi (Ansu Fati, 90. min).

1 - Real Madril: Courtois; Carvajal, Militao, Rudiger, Nacho (Mendy, 61. min); Camavinga (Asensio, 76. min), Modric (Tchouameni, 76. min), Kross (Rodrygo, 61. min); Valverde (Ceballos 76. min), Benzema eta Vinicius.

Golak: 0-1, 9. min: Araujo, bere atean. 1-1, 45. min: Sergi Roberto. 2-1, 92. min: Kessie.

Epailea: Ricardo de Burgos Bengoetxea. Txartel horia atera die Nacho, Raphinha, Sergi Roberto, Modric eta Balde jokalariei.