Europa Liga (itzulikoa)

Realak azken unera arte estutu du Erroma, baina Europa Ligatik kanpo geratu da (0-0)

I. G. | EITB MEDIA

Donostiarrak jokoaren jabe izan dira Reale Arenan, joaneko partidako 2-0eko emaitza defendatu besterik egin ez duen Erromaren aurka. Ez dute golik sartu, eta Europako txapelketatik kanpo geratu dira.

• Zubeldia baloi bat errematatzen. Argazkia: EFE

Zubeldia baloi bat errematatzen. Argazkia: EFE

Reala Europa Ligatik at geratu da ostegun honetan Reale Arenan jokatutako itzuliko partidan Erromaren aurka husna berdinduta. Donostiarrak Italiako taldea baino askoz gehiago izan dira, joaneko partidako 2-0eko emaitza positiboa defendatu besterik ez baitute egin final-laurdenetarako txartela lortzeko. Hainbat gol aukera izan arren, Realak ez du golik sartu, eta, beraz, Europako txapelketatik kanpo geratu da.

Lehen zatia Jose Mourinhoren taldeak ezarritako erritmoan jokatu da, Sorlothi baloi luzeak bidalita etxekoek egin dituzten saiakera guztiak ezerezean utzi baititu Erromak, aurrelari norvegiarra aukerarik gabe utzita.

Realak ezin izan du bere jokoa egin, Silva eta Merino ondo defendatuta zeudelako, arriskurik sortzen ez duten lekuetan; beraz, aurkariaren atezainak lasai pasatu du lehen zatia.

Brais Mendez eta Merino izan dira txinparta bakarrak talde gipuzkoarrak erasorako bokazio handiagoa erakutsi duenean, eta atezain portugaldarra esku hartzera behartu dute atsedenaldira iritsi aurretik Realak izan dituen aukera onenetan.

Luzapenean, Smallingek gola sartu du korner batean, baina epaileak VARa kontsultatu du, eta erdilariak baloia eskuarekin jo duela ikusita, gola baliogabetu du eta talde txuri-urdinari sinesten jarraitzeko aukera eman dio.

Sorlothek ez dio probetxurik atera bigarren denboraldiaren hasierako aukera bati. Braisek baloi argi bat utzi dio errematatzeko Rui Patricioren aurrean, baina haren burukada ez da atera heldu.

Realaren jokorik onena iritsi da gero, baina futbol horretan ere Mourinhoren taldeak bere burua defendatzen jakin du, atzean ondo gordeta ez baitu emaitza arriskuan ikusi, eta bere aukeraren zain geratu da horrelakoren bat aprobetxatzen saiatzeko.

Mikel Oyarzabalek langara bidali du baloia, norgehiagokaren norabidea aldatzeko aukera argienean. Baloia goleko marra gainditzeko oso gertu geratu da, eta hor amaitu da euskal taldearen bolbora. Hala, azkenera arte amore eman ez duen arren, Reala Europako txapelketatik kanpo geratu da.

0 - Reala: Remiro; Gorosabel (Sola, 70. min), Zubeldia, Le Normand, Rico; Zubimendi, Merino, Silva, Brais Mendez (Cho, 78. min); Oyarzabal (Kubo, 70. min) eta Sorloth (Carlos Fernandez, 61. min).

0 - Erroma: Rui Patricio; Karsdorp (Zalewski, 41. min), Mancini, Smalling, Ibañez, Spinazzola; Wijnaldum, Cristante, Pellegrini (Boer, 87. min); Dybala (El Shaarawy, 74. min), Belotti (Abraham, 74. min).

Epailea: Istvan Kovacs (Errumania). Carlos Fernandez kanporatu du bigarren txartel horia atera ondoren. Horrez gain, txartel horia atera die Zubeldia, Rico, Mancini, Karsdorp eta Smalling jokalariei.