TXAPELDUNEN LIGA

Bilbao Basketek ezin izan du ezustekoa eman eta galdu egin du Teneriferen aurka (78-66)

AGENTZIAK | EITB MEDIA

Ponsarnauren mutilek minutu onak izan dituzten arren, Lenovo Teneriferen eraginkortasunak Beltzezko Gizonen aukerak bertan behera utzi ditu.

• Jeff Whitney

Jeff Whitney Lenovo Teneriferen aurkako partidan. Argazkia: EFE

Surne Bilbao Basketek galdu egin du Lenovo Teneriferen aurka, FIBA Txapeldunen Ligako bigarren fasean porrota ezagutu gabe jarraitzen duen taldea.

Lehen momentuek zalantza asko utzi zituzten etxekoen aldean, Surne Bilbao jaun eta jabe baitzen errebotea ondo kontrolatuta eta erasoan ondo arituta. Etxekoek segurtasuna falta zuten defentsan, baina pixkanaka hobetzen joan ziren eta erasoan agertzen hasi ziren.

Bruno Fitipaldo zen bere taldeko saskiratzaile nagusia eta bere bi hirukoei esker markagailuan aurretik jarri zen Tenerife bigarren laurdenaren hasieran (21-19). Pixkanaka-pixkanaka, Kanarietako taldeak partidaren kontrola hartu zuen.

Tenerifekoak 12. minutuan 21-19ko markagailutik 28-20ra pasa igarotzea lortu zuten 15. minuturako, 7-1eko partzial garrantzitsu batekin.

Atsedenaldia 33-29koarekin iritsi zen. Lenovo Tenerife markagailuan aurretik zen, baina Bilbao Basketek ondo aprobetxatzen zituen etxekoen akatsak.

Jaume Ponsarnauren taldeak 0-7ko partziala lortu zuen hirugarren laurdenaren hasieran eta talde bisitaria berriro aurreratu zen markagailuan (33-36). Baina berriz ere etxekoen erreakzioa etorriko zen 9-2ko partzialarekin (42-38).

Berriro ere parekotasuna nagusitu zen kantxan. Smith eta Sulejmanovicen kanpotik min ematen hasi ziren, eta Shermadini, berriz, eremua menderatzen hasi zen. Saskiratzeak trukatzen hasi ziren, baina Tenerifek uneoro mantendu zuen abantaila.

Hirugarren laurdeneko azken bi minutuetan emango zuen ia behin betiko aurrerapausoa Tenerifek. Doornekampen hiruko batek ordura arteko alderik handiena jarri zuen (56-46), baina jarraian Salinen beste bat iritsi zen (59-46), 10-0eko partzial batekin eta alde garrantzitsu batekin.

Salinek hiruko bat sartu zuen berriro azken laurdenaren hasieran (62-46) eta Bilbao Basket saiatu zen arren, Kanarietako taldeak ondo baino hobeto erabili zuen bere abantaila, 78-66 irabazi eta multzoko lehen postuan jarraitzeko.

78 - Len¿ tenerife (16+17+26+19): Huertas (2), Salin (10), Cook (4), Doornekamp (3), Shermadini (22) – hasierako bostekoa-, Jaime Fernández (8), Fitipaldo (19), Abromaitis (2), Sastre (3), Diagne (-) eta Guerra (5).

66 - Surne Bilbao (17+12+17+20): Smith (16), Radicevic (6), Rabaseda (7), Sulejmanovic (7), Withey (10) – hasierako bostekoa-, Andersson (2), Reyes (3), Alonso (-), Ubal (5), Kyser (10).

Epaileak: Marques (POR), Krejic (ESL) eta Salins (LET).