EUROLIGA

Baskoniak sendo estreinatu du Euroliga Valentzia garaituta (71-81)

I. G. | EITB MEDIA

Gasteiztarrek Euroligako debuta irabazi dute Valentziaren etxean, pixkanaka erritmoa galtzen joan den talde baten aurka.

• Arturs Kuruks, Baskoniako jokalaria

Arturs Kuruks, Baskoniako jokalaria. Argazkia: EFE

Cazoo Baskoniak Valentzia Basketen sendotasunik eza baliatu du ostegun honetan Euroligako fase erregularreko lehen jardunaldian Fontetaren garaipena lortzeko (71-81).

Partidua indartsu eta desordenatuta hasi da, eta Valentzia agintzen hasi da. Baskonia Kotsar eta Markus Howard jokalariei esker hasi da partidari buelta ematen eta etxekoei ekimena kentzen. Baina lehen laurdenak buelta bat gehiago eman du eta bi uztaien nagusitasuna nabarmendu da (21-19).

Baina euskal taldeak pausoa galdu du eta bederatzi puntura aldendu da (31-22). Hala ere, hurrengo minutuetako nahaste-borrasteei esker, etxekoak blokeatu egin dira, eta lehen zatiko azken sei minutuetan ez dute saskiratzerik lortu. Bisitariek 2-17ko partziala lortu dute, eta Kotsar izan da, berriz ere, protagonista (33-39).

Aldagelatik igarotzeak Valentziaren lehortea hautsi du, baina ez du norgehiagokaren gidoia aldatu. Erasoan ideia gutxirekin, Valentziak ekimena utzi dio euskal taldeari, Rokas Giedraitis eta Daulton Hommesen soiltasuna baliatu duena bere abantaila hamar puntura eramateko.

Partidako zortea botata zegoela zirudienean, Sam Van Rossomek beste eraso txar baten ondoren bozina gainean sartutako hirukoak Valentzia berpiztu eta euskal taldea urduri jarri duen azken partzialaren aurretik (56-59).

Baina Valentzia partidari lotuta zegoela zirudienean, akatsak agertu dira berriro, eta horrek urrundu egin du Baskoniarengandik, nahikoa izan duena Darius Thomsoni baloia ematea eta hari erabakitzen uztea, ia beti irizpide onarekin.

Mumbruk ez du lagundu Valentziak amaiera parekatua izan zezan, eta amaiera lasaia eman dio Baskoniari.

71.- Valentzia (21+12+23+15): Van Rossom (5), Prepelic (12), Claver (3), Webb III (3), Alexander (4) -cinco titular- Harper (10), Puerto (5), López-Arostegui (-), Jones (5), Radebaugh (10), Dubljevic (-) eta Rivero (14).

81.- Cazoo Baskonia (19+20+20+22): Thompson (8), Howard (12), Giedraitis (19), Hommes (8), Kotsar (21) -cinco titular- Sedekerskis (5), Marinkovic (5), Diez (-), Costello (3) eta Kurucs (-).

Epaileak: Ryzhyk (UCR), Belosevic (SER), Koromilas (GRE).