Euroliga

Baskoniak Barçaren aurka galdu du eta lau porrot daramatza jarraian Europan (78-85)

I. G. | EITB MEDIA

Baskoniak ez du bere defentsa egokitzea lortu, eta intentsitateari dagokionez, berriro sufritu duen beste zelairatze pobre batekin.

• Markus Howard

Markus Howard. Argazkia: EFE

Barçak Cazoo Baskonia garaitu du ostegun honetan (78-85), ia hasieratik amaierara arte nagusi izan den partidan.

Etxekoek Tadas Sedekerskis bikain batez baliatu dira, erasoan ondo aritu dena zortzi punturekin lehen zatian. Baskoniak denbora behar izan du erasoan sartzeko, baina 11-2ko partzial batek markagailua irauli du segundo batzuk falta zirenean. Indarrak berdindu egin dira eta lehen hamar minutuen ostean markagailuak 28nako berdinketa islatu du.

Bisitariek puntu bat gehiago igo dute defentsa eta markagailuan tarte garrantzitsua irekitzen hasi dira, 32-40 (15. min).

Joan Peñarroyak bere taldearen erasoko arazoak atzeman ditu eta Markus Howard eta Darius Thompson pistan jarri ditu, joko zuzendariak bere hirugarren falta pertsonala egin zezakeenaren arriskuarekin. Atsedenaldiaren atarian, etxekoak 40-47 jarri dira.

Barçak kolpeen trukeari eutsi dio aldageletatik pasa ondoren, erasoko erreboteari esker, eta aldea mantendu du etxekoen defentsako akatsak zigortuz.

Jaurtiketa libreek aukera eman diote Baskoniari jabetzak hurbildu eta luzatzeko, hirugarren ekitaldiaren amaiera iritsi arte, dena irekita, 63-64.

Barçak etxeko taldea blokeatu du hamar puntuko koltxoia hartuz, amaierarako bost minutu falta zirenean, 67-77.

Etxekoen bi hirukok norgehiagoka estutu dute, baina Barçak bere defentsa kontrolatu du eta 78-85 irabazi du lehia.

78 - Cazoo Baskonia (28+12+23+15): Thompson (10), Giedraitis (11), Sedekerskis (16), Díez (-) y Kotsar (10) -hasierako bostekoa-, Howard (7), Raieste (-), Marinkovic (6), Hommes (12), Enoch (6), Costello (-) y Kurucs (-).

85 - Barça (28+19+17+21):  Satoransky (11), Laprovittola (6), Kalinic (9), Mirotic (15) y Tobey (3) -hasierako bostekoa-, Da Silva (7), Higgins (6), Abrines (3), Sanli (8), Kuric (-), Jokubaitis (13) y Nnaji (4).

Epaileak: Sasa Pukl (SVN), Robert Lottermoser (DEU) eta Jurgis Laurinavicius (LTU). Howard kaleratu dute falta pertsonalengatik. Falta teknikoa ezarri diote Joan Peñarroya entrenatzaileari eta Jasikevicius jokalariari.