Saskibaloia

Eurokopa

IDK Euskotrenek galdu egin du Eurokopako debutean Asvel Lyonen aurka (76-64)

I. G. | EITB Media

Donostiarrak korrontearen kontra joan dira partida osoan zehar, aurkariek uneoro mantendu duten 10 puntuko aldea murrizten saiatuz.

• IDK Euskotren

IDK Euskotren. Argazkia: EITB Media

IDK Euskotrenek porrotarekin egin du debuta Eurokopako multzoen fasean, beti Asvel Lyonen atzetik (76-64). Gainera, porrota are mingarriagoa bilakatu da Mariam Coulibaly pibotaren lesioa dela-eta atsedenaldiaren atarian.

IDK Euskotrenen Europako debuta ligan Perfumerias Avenidaren aurka lortutako garaipenaren ondoren izan da, aukerak sinetsarazten zituena, nahiz eta dena gaizki hasi den.

Frantziako taldeak posizio erosoak aurkitu ditu euskal taldeari min egiteko. Laura Quevedok ondo jokatu du lehen laurdenean, eta gero Johannesek eta Dietrickek hartu dute lekukoa.

Oso gutxi falta zen bigarrenaren amaierarako, eta donostiarrak zortzi puntu beherago zeuden Coulibalyren lesioa iritsi denean. Kantxatik atera behar izan dute, eta proba medikoek zehaztuko dute jokalari afrikarrak arazo larri bat izan dezakeen ala ez.

Atsedenaldiaren ostean Azu Muguruzaren jokalarien defentsak hobera egin du, eta aldeak murriztu dira 57-49ra arte, baina, hirukoen bitartez, Frantziako taldeak 15 puntuko aldea atera du berriro.

Lokalei dena sartzen zitzaienez eta Donostiako boskotea kanpoko jaurtiketan fin ez zebilenez, eszenatokia egonkor mantendu da azken minutuetan, baina IDK-k ez du amore eman, eta lehiatzen jarraitu du.