Itxi

Amarauna

Laborategiko haragia

2021ean merkaturatuko dute 'haragi etikoa' deritzona, ama-zelulatik sortua

Abeltzaintza intentsiboari irtenbide jasangarria emateko merkaturatuko dute. Animalien ama-zelulak laborategian ugalarazita lortu dute haragi mota hori. Dani Lasa sukaldariak xehetasunak eman dizkigu.

  • azpizuna

    azpizuna

    18:30 min
imagen player
imagen player
imagen player

Sei kilo pentsu behar omen dira 'haragi etiko' kilo bat sortzeko. Horrez gain, haragiaren ekoizpenak berotegi-efektu ikaragarria eragiten du, garraioaren industria osoak baino handiagoa. Laborategiko haragi horren kontsumoak mesede asko ekarriko lituzke, gaur egun haragi-ekoizpenerako behar den lur-azaleraren % 99 aurreztea, eta ur-kontsumoaren zein gasen isurpena % 90 murriztea.

Biotech Foods donostiar enpresak horrelako haragia sortzea lortu du. Dani Lasa sukaldariak eman dizkigu xehetasunak.