Itxi

Azkenburukoak

Azkenburukoak

Azkenburukoak

Piku biskuita eta jogurt moussea mango purearekin
Piku biskuita eta jogurt moussea mango purearekin
Osagaiak
  • - 6 piku konfitatu
  • - Baso bat rona
  • - 4 arrautz gorringo
  • - 200 g azukre beltza
  • - 400 g esnegaina
  • - 200 g txokolate estaldura
  • - Laranja zukua
  • Egilea: Belen Urrutia
Prestaketa

Pikuak ronetan beratu. Bitartean, arrautza zuringoak harrotu, elur puntua lortu arte. Pikuak birrindu, eta zuringoekin nahasi, poliki-poliki. Esne-gaina azukre beltzarekin harrotu, eta pikuei gehitu. Poliki-poliki nahasi ta integratu. Jarri potoetan, karamelua azpian jarrita, eta izoztu.

Txokolatea laranja lurrinarekin egiteko:

Lapiko batean txokolatea urtu, laranja zukuarekin batera, eta laranja azal birrindua gehitu. 

Zerbitzatzeko garaian, txokolatea jarri oinarrian, biskuita gainean, eta marrubi edo arbendol txikituekin apaindu.