Itxi

Azkenburukoak

Azkenburukoak

Azkenburukoak

Tutuak ezti kremaz beteta madari karamelatuarekin
Tutuak ezti kremaz beteta madari karamelatuarekin
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • Tutu orea:
  • - Ekilore olioa, 50 g
  • - Esnea, 125 g
  • - Irina, 250 g
  • - Gatz pixka bat
  • - Laranjaren azal birrindua
  • - Azukrea, 25 g
  • Ezti krema:
  • - Esne-gaina, 250 g
  • - 3 gorringo
  • - Eztia, 90 g
  • - Gelatina xaflak, 2 g
  • Intxaur saltsa:
  • - Intxaur zurituak, 125 g
  • - Esnea, 500 g
  • - Azukrea, 125 g
  • - Kanela adar erdi
  • Madari karamelatua:
  • - 2 madari
  • - Eztia, 2 koilarakada
  • - Ura
Prestaketa

Tutu orea

Laranjaren azal birrindua azukrearekin nahastu. Osagai guztiak ontzi batean elkartu, eta eskuekin landu; hotzean gorde 20 minutuz. Denbora pasa ostean, metalezko tutuak hartu, eta olioarekin igurtzi, ore zati bat jarri, eta bueltak eman, metalezko tutua orearekin bildu arte. Oliotan frijitu, eta paper xurgatzailera atera.

Ezti krema

Lapiko batean, eztia karamelatzen jarri; kolore pixka bat hartzean, esne-gaina eta gorringoak gehitu, eta 85 gradura arte egosi. Sutatik atera, eta gelatina gehitu. Hotzean gorde 6 orduz.

Intxaur saltsa

Intxaurrak zanpatu eta txikitu; ontzi batean beste osagaiekin nahastu, eta irakiten jarri 20-25 minutuz.

Madari karamelatua

Madariak zuritu. Zartagin batean, eztia karamelatu, eta madariak gehitu. Egiten utzi, eta geroko gorde.

Bukaera

Plater sakon batean, koilarakada bat intxaur saltsa bota; erdian 3 sagar zati jarri, eta, gainean, bi tutu ezti kremaz beteta.