Itxi

Azkenburukoak

Azkenburukoak

Azkenburukoak

Santa Ageda bulartxoak krema erre eta esne-gain harrotuaz beterik
Santa Ageda bulartxoak krema erre eta esne-gain harrotuaz beterik
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • Opila:
  • Irina, 300 g
  • Arrautza bat
  • Ogigintzako legamia, 10 g
  • Esnea, 125 g
  • Gatza, 5 g
  • Azukrea, 25 g
  • Gurina, 60 g
  • Gingak
  • Esnea, 100 g
  • Azukrea, 100 g
  • Krema gozoa:
  • Esnea, 225 g
  • Arto-irina, 12 g
  • Irina, 5 g
  • Azukrea, 30 g
  • Arrautza bat
  • Gorringo bat
  • Banilla adar bat
  • Esne-gain harrotua:
  • Esne-gaina, 200 g
  • Azukrea, 50 g
  • Txokolate saltsa lodia:
  • Txokolate beltza, 150 g
  • Esne-gaina, 100 g
  • Gurina. 25 g
Prestaketa

Opila:

Osagai guztiak oratzeko makinan nahasi, gurina izan ezik. Orea askatzen hasten denean, pixkanaka-pixkanaka gurin epela gehitu eta, askatzen denean, orea bol batera kendu, haz dadin. Bolumena tolestutakoan, kendu airea eta 30 bat gramoko bolak egin. Arrautzarekin igurtzi, jarri azukre pixka bat gainazalean jarri eta 180 °C-tan 20 minutuz laberatu.

Krema gozoa:

Esne guztia aldez aurretik haziak kendutako banilla adarrarekin egosi. Esnea 5 minutu inguru utziko dugu infusioan. Lurrintzailea kendu. Bol batean almidoia esnearekin disolbatu hagatxo baten laguntzaz. Gorringoak, arrautzak eta azukrea gehitu eta ondo nahastu. Nahasketa hori esne beroaren gainean botako dugu, multzoa mugitzeari utzi gabe. Poliki-poliki krema irakiten eduki, zanpatu arte, hagaxka baten laguntzaz, etengabe eragin. Ontzi egoki batera iragazi eta gorde, plastiko batekin tapatuz.

Esne gaina harrotua:

Esne-gaina azkrearekin ontzi batean sartu eta hagaxkarekin harrotu.

Txokolate saltsa lodia:

Esne-gaina berotu eta txokolatea urtu, gurina gehitu eta hagaxkarekin ondo astindu.

BUKAERA:

Opila erditik ireki eta krema gozoa jarriko diogu, azukrea bota eta sopletearekin karamelatu, hozten utzi, esne gaina gainean zabaldu eta tapa jarri. Tapan txokolate lodia eta ginga bat jarri.