Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Oilaskoa pibil erara
Oilaskoa pibil erara
Osagaiak
  • Oilaskoa pibil erara:
  • -Oilasko bat
  • -Atxiote hautsa, 2 koilarakada
  • -Oreganoa, koilarakadatxo bat
  • -Kuminoa, koilarakadatxo bat
  • -Jamaikako 3 piperbeltz
  • -Kanela-adarra, 1/8
  • -Iltze usaintsu bat
  • -5 baratxuri-atal
  • -Tipula laurden
  • -Erramu hosto bat
  • -Gatza eta piperbeltza, nahi beste
  • -Laranja zukua, 300 ml
  • -Sagar ozpina, 100 ml
  • Arto taloa:
  • -Arto irina, 250 g
  • -Ur beroa, 125 g
  • -Gatza
  • Beste osagaiak:
  • -Ahuakate bat
  • -Martorri sorta
Prestaketa

Oilaskoa pibil erara:

Txikitu eta nahastu espeziak, baratxuria, tipula, laranja-zukua eta sagar-ozpina irabiagailuan .Zatitu txerria 3 zentimetroko zatietan, eta gehitu thermomixeko nahastea, zenbait ordu zorabiatu ez daitezen. Egosi eltze espresean ordubetez, edo txerria erraz xehatu arte, txikitu likidoa estalkirik gabeko eltzearekin eta txikitu haragia sardexkarekin.

Arto taloa:

Arto irinari gatz pixka bat jarri, eta urarekin nahastu, ondo landu, eta taloak egiten hasi arto irinaren laguntzaz ohol batean. Plantxan gorritu.

 Bukaera:

Oilasko haragia egin eta txikitu ondoren, taloan jarri koilarakada bat, gainean ahuakate xerra batzuk eta martorri hosto batzuk.

Nahi izanez gero, martorriarekin tipulin txikitua nahastu daiteke.