Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Txerri sahieski takoa chipotlearekin
Txerri sahieski takoa chipotlearekin
Osagaiak
  • 4 pertsonarentzat:
  • -Txerri sahieskia, su motelean egosita
  • -3 baratxuri-ale
  • -Tipula bat
  • -Erramu hosto bat
  • -Perrexila
  • -6 piper txorizero
  • -Piper txorizeroaren mamia, 3 koilarakada
  • -Gatza
  • -Piperbeltza
  • -Kuminoa
  • -Behi gazta
  • -Arto tortillak
  • -Entsalada hostoak
  • -Tomatea eta anana, laukietan zatituta
  • -Chipotlea
Prestaketa

Sahieskia ordu ta erdiz egosi, gatzarekin, erramuarekin, piperrarekin eta tipularekin batera. 

Haragia ontzeko, piper txorizeroa soplete batekin erre, eta ur epelean sartu 10 minutuz. Ondoren, aldez aurretik egositako baratxuriarekin batera txikitu. Lapiko batean, piper txorizeroa eta mamia egosten jarri 20 minutuz su motelean. Koilarakadatxo bat kumino gehitu. Haragia hoztean, piper txorizeroa dagoen lapikora bota. Beste ordu erdiz egosi, haragiak zapore guztia har dezan.

Zartagin batean, olio tanta batzuk bota, eta tortillak berotu bertan. Buelta ematean behi gazta zati bat eta haragia jarri gainetik. Tortila tolestu, eta plater batean jarri entsalada batekin. Ondoan, bi kaikutan, osagarriak jarri:  tomatea perrexilarekin batetik, eta roian frijitutako anana laukitxoak bestetik.