Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Berdela azal kurruskariarekin eta ratatouillearekin
Berdela azal kurruskariarekin eta ratatouillearekin
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • Berdela:
  • 2 berdel
  • Ogi arraila
  • Baratxuria, bi atal
  • Perrexila
  • Oliba olioa
  • Zuringo bat
  • Arbendolak
  • Gatza
  • Ozpin olioa:
  • Ketchup koilarakada bat
  • Limoi berde bat
  • Soja saltsa, koilarakada bat
  • Ziape saltsa, koilarakada bat
  • Piperrautsa, koilarakada txiki bat
  • Tabascoa, tanta batzuk
  • Sesamo olioa, koilarakada bat
  • Oliba olioa, koilarakada bat
  • Piperbeltza
  • Ratatouilea:
  • Tipula, 100 g
  • Piper gorria, 100 g
  • Piper berdea, 100 g
  • Kalabazina, 100 g
  • Adar tomatea, 200 g
  • Baratxuria, atal bat
  • Erramua, hosto bat
  • Ezkaia freskoa
  • Oliba-olioa, 50 g
  • Erremolatxa txipak:
  • Erremolatxa bat
  • Gatza
  • Frijitzeko olioa
Prestaketa

Berdela:

Berdelak xerratu eta hezurrak kenduko dizkiegu. Nahasketa honetatik  pasatu, eta labe erretilu batean jarri oliba olio zorrotada batekin. Labean erreko ditugu 160 °C-an 10 minutuz.

Ozpin olioa:

Osagai guztiak ontzi batean sartu eta astinduz edo birringailuarekin emultsionatu.

Ratatouile-a:

Tipula txikitu eta sueztitu. Gorritzen denean, gehitu baratxuria eta tomatea. Egosi zukua lurrundu arte. Bien bitartean, salteatu gainerako osagaiak. Banandu eta gero erramuarekin eta ezkaiarekin batera gehitu.

Kozinatu 5 min. Gatz eta piperbeltz puntua arteztu.

Erremolatxa txipak:

Erremolatxa zuritu eta xerra fin-finak moztu. Olio berotan sartu eta frijitu arte bertan eduki. Paperean xukatu eta gatza eman.

BUKAERA:

Plater lau batean ratatouille koilarakada bat jarriko dugu eta horren alboan labean erretako berdel xerrak, emultsioarekin hari luze bat osatu ondotik. Perrexila txikitu, eta pixka bat bota. Erremolatxa txipak jarri.