Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Antxoak urdaiazpikoz beteta ajoarriero eta arrautza nahaskiarekin
Antxoak urdaiazpikoz beteta ajoarriero eta arrautza nahaskiarekin
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • Antxoak urdaiazpikoz beteta:
  • 8 antxoa fresko
  • 8 urdaiazpiko xerra
  • Gatza
  • Oliba-olioa
  • Perrexil txikitua
  • Arrautza bat
  • Japoniar ogi birrindua
  • Ajoarriero eta arrautza nahaskia:
  • Tipulin bat
  • Piper berde bat
  • Baratxuri ale bat
  • 3 pikillo piper
  • Tomate bat
  • Pipermin bat
  • 3 arrautza
  • Perrexil txikitua
  • Oliba-olioa
  • Gatza
  • Oliba beltz aliolia:
  • Oliba beltzak, 2 koilarakada
  • Gorringo bat
  • Baratxuri ale erdi
  • Gatza
  • Oliba-olioa
  • Sagar ozpina, koilarakada bat
  • Pipar frijituak:
  • Pipar sorta bat
  • Gatza
  • Frijitzeko olioa
Prestaketa

Antxoak urdaiazpikoz beteta

Antxoak ireki, urdaiazpiko xerra bat sartu eta berriro itxi egingo ditugu. Gatza jarri eta arrautzetatik eta japoniar ogi birrindutik pasa ondoren, oliotan frijitu. Perrexila bota.

Ajoarrieroa eta arrautza nahaskia

Zartagin batean barazkiak txikituta olioarekin erregosten jarriko ditugu. Ondo izerdituta daudenean, pipermina sartu. Arrautza bertan ireki eta perrexil txikitu pixka bat botata nahastu egingo dugu, egosi arte.

Oliba beltz aliolia

Osagai guztiak ontzi batean sartu eta ondo emultsionatu.

Pipar frijituak

Olioa berotu eta piparrak bertan frijituko ditugu. Paperean xukatu eta gatza bota.

Bukaera

Plater batean ajoarrieroa eta arrautza nahaski koilarakada bat jarri eta gainean antxoa beteak. Oliba beltz alioli hari batzuekin apaindu eta pipar frijituekin bukatu