Itxi

lehenengoak

lehenengoak

Lehenengoak

Lekak patatekin, arrautzarekin eta urdaiazpikoarekin
Lekak patatekin, arrautzarekin eta urdaiazpikoarekin
Osagaiak
  • Lekak egosteko:
  • -Lekak, 250 g
  • -Oliba olioa
  • -Ura
  • -Gatza
  • -Baratxuria
  • Arrautza galdarraztatua:
  • -2 arrautza
  • -Ura
  • -Ozpina
  • -Gatza
  • Patata apurtuak:
  • -Patatak, 200 g
  • -Oliba olioa, 50 g
  • -Perrexil xehatua
  • -Gatza
  • -Piperbeltza
  • Beste osagaiak:
  • -Urdaiazpikoa, 2 xerra
Prestaketa

Lekak egosteko

Lekak garbitu, eta ur gatzatuan egosten jarri 10-15 minutuz. Egostean, ur hotzetara pasatu.

Arrautza galdarraztatua

Lapiko batean ura irakiten jarri. Irakiten hastean, txorrotada bat ozpin eta gatz pixka bat bota. Sua jaitsi, eta arrautza bertan ireki; 2-3 minutuz egiten utzi, eta erretilu batera atera.

Patata apurtua¿k

Patatak egosi, ura kendu, eta lapiko berean birrindu; txorrotada bat olio,perrexil txikitua eta gatza bota. Epelean mantendu.

Bukaera

Plater lau batean leka dorre bat egin, eta barruan koilarakada bat patata apurtu sartu; gainean arrautza galdarraztatua eta txorrotada bat oliba olio jarri, gatz pixka bat bota, eta urdaiazpiko xerra, dena estaltzeko.