Itxi

lehenengoak

lehenengoak

Lehenengoak

Oilasko eta ahate kaneloiak
Oilasko eta ahate kaneloiak
Osagaiak
  • (4 pertsonarentzat)
  • Betegarria egiteko:
  • - Oilasko xehatua, 400 g
  • - 2 ahate izter konfitatu
  • - Tipulina 1
  • - Tomate frijitua, 100 G
  • - Ziazerbak, 50 g
  • - Oliba-olioa
  • - Gatza
  • - Piperbeltza
  • Bexamela egiteko:
  • - Esnea, 500 g
  • - Gurina, 40 g
  • - Irina, 45 g
  • - Gatza
  • - Intxaur muskatua
  • Kaneloi pasta egosteko:
  • - Pasta xaflak
  • - Ura
  • - Olioa
  • - Gatza
  • - Emmental gazta birrindua
Prestaketa

Betegarria egiteko

Tipula txikitu eta zartagin batean oliba-olioarekin gorritzen jarriko dugu, bigundu ondoren oilasko haragia sartu eta buelta batzuk emango dizkiogu; ahate izter haragia ere gehitu baita tomate fijitua ere; bueltatxo batzuk gehiago eman eta ziazerba hostoak ere sartu. Nahikoa gatz eta piperbeltz duen probatu, eta hotzean gorde.

Bexamelarentzat

Olioa zartaginean berotu, eta irina bota. Astindu gabe, kozinatu irina minutu batzuk. Gero, esnea gehitu pixkanaka, eta, saltsa loditu arte, etengabe mugitzen jarraitu, itsats ez dadin. Gatza eta intxaur muskatu pixka bat bota

Kaneloi pasta

Kaneloi xaflak egosi ur askorekin eta gatz apur batekin. Xukatu, eta bete kaneloiak masa pausatuarekin, eta jarri labeko erretiluan.

Bukaera

Kaneloiak bexamelarekin estali, eta emmental motako gazta birrindua gainetik bota. Labean sartu gainerretzeko.