Itxi

Azkenburukoak

Azkenburukoak

Azkenburukoak

Idiazabal gazta tarta
Idiazabal gazta tarta
Osagaiak
  • Irina 100 g
  • Gurina 75 g
  • Azukrea 100 g
  • Arrautza bat
  • Gazta freskoa 50 g
  • Esne-gaina 100 g
  • Idiazabal gazta bat (birrinduta)
Prestaketa

Hasteko, gaileta egingo dugu. Gaileta egiteko, osagai guztiak (irina, gurina, azukrea 75 gramo eta arrautza) ondo nahastu behar dira ontzi batean eta hozkailuan sartu pixka batean.

Gaileta hozkailuan dagoen bitartean, betagaia egingo dugu. Betagairako osagai guztiak (gazta freskoa, esbe-gaina, Idiazabal gazta eta azukrea 25 gramo) ontzi batean jarri behar dira eta turmisarekin ondo nahastu.

Gaileta arrabolarekin zabaldu, moldean jarri eta labean sartu 10 minutuz. Bukatzeko, erdi egosita dagoenean, betegaia bota eta mamitu arte eduki 180ºC.