Itxi

Azkenburukoak

Azkenburukoak

Azkenburukoak

Gazta kurruskaria tomate marmeladarekin
Gazta kurruskaria tomate marmeladarekin
Osagaiak
  • Ahuntz gazta, gazta krematsua, esne gaina, tomateak, kanela zotza, azukrea eta limoi zukua
Prestaketa

Errezeta hau prestatzeko, hainbat pausu jarraitu behar dira: gazta krema egin, tomate marmelada egin eta platera osatu.

Gazta krema

Krema egiteko honako osagai hauek beharko ditugu: Ahuntz-gazta puska bat, gazta krematsua, poto bat eta esne-gain brick bat. Osagai guztiak nahastu behar ditugu eta krema homogeneo bat osatu arte irabiatuko ditugu.

Tomate marmelada

Tomate marmelada egiteko, honako hauek beharko ditugu: lau tomate, kanela-zotz bat, azukrea eta limoi baten zukua.

Hasteko, tomateari azala kenduko diogu. Bestetik, ontzi batean, azukrea, kanela-zotza eta limoi-zukua irakiten jarriko ditugu su motelean, pare bat orduan, guztia karamelatu dadin.

Bestalde, brick pasta biribila 4 pusketatan egingo dugu. Puska bakoitzaren gainean, gazta-krema ipini, eta poltsatxo edo zilindrotan bilduko ditugu.

Aurkezteko, tomate-marmelada plater batean jarriko dugu, eta brick zilindroak, olio berotan frijitu ondoren, haren gainean jarriko ditugu. Gainetik ezti pixka bat eta Modenako erredukzioa bota, marrazki polit batzuk eginez.